GTA V prodalo již 110 milionů kopií. Jak se daří Red Dead Redemption 2?
GTA 5 Novinka GTA V prodalo již 110 milionů kopií. Jak se daří Red Dead Redemption 2?

GTA V prodalo již 110 milionů kopií. Jak se daří Red Dead Redemption 2?

Michal Burian

Michal Burian

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Xbox Xbox 360

Finanční výsledky společnosti Take-Two prozradily mnohé.

Reklama

Fiskální rok 2019 byl pro Take-Two Interactive ve znamení Red Dead Redemption 2. Vydavatel se ale mohl nadále spolehnout na gangsterskou akci Grand Theft Auto V od Rockstar Games, která dosáhla již na více než 110 milionů prodaných kusů. To westernová akce od stejného studia vyexpedovala 24 milionů kusů, což je na jednu stranu velmi solidní číslo. Na druhou stranu se ale prodeje výrazně zpomalily, když v předchozím čtvrtletí bylo uváděno celkem 23 milionů vyexpedovaných kusů. Tím pádem za poslední čtvrtletí pouze jeden milion. Generální ředitel Take-Two ale připomenul, že kovbojka si stále drží svou cenu a v posledním čtvrtletí nedošlo k žádným slevám.

Přesto všechno jsou v Take-Two s Red Dead Redemption 2 nadšeni a těší se na rozšiřování Red Dead Online, kterému se ve srovnání se začátky GTA Online daří o poznání lépe.

Jak se daří dalším hrám společnosti? Série Borderlands má na kontě 43 milionů prodaných kusů. Více než 20 milionů si ukouslo Borderlands 2. To strategie Civilization VI překonala očekávání Take-Two a daří se také Nintendo Switch verzi, i když tady neznáme žádné detaily. NBA 2K19 zase bylo nejrychleji prodávaným dílem série.

Za poslední rok se Take-two zvýšily tržby o 49 procent na 2,67 miliardy dolarů. Čistý zisk vzrostl o 92 procent na 338,84 milionu dolarů.

Pro nadcházející fiskální rok má Take-Two v zásobě dosud neoznámené hry, aby splnila očekávání po finanční stránce - příjmy jsou stanoveny mezi 2,7 a 2,8 miliardy dolarů. Vypomůže hodně Borderlands 3, ale také The Outer Worlds, NBA 2K20, WWE 2K20 a Ancestors: The Humankind Odyssey. Plus ty dosud nespecifikované tituly. Přijde řada na Mafii?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama