GTA V se na nových konzolích daří skvěle
GTA 5 Novinka GTA V se na nových konzolích daří skvěle

GTA V se na nových konzolích daří skvěle

Michal Burian

Michal Burian

63

PlayStation 4 a Xbox One verze předčily očekávání.

Reklama

Gangsterské akce Grand Theft Auto V se na PlayStation 3 a Xbox 360 prodalo přes 34 milionů kusů. Všichni tak byli zvědaví, jak bude úspěšná vylepšená verze na konzolích nové generace. Analytik Michael Pachter z Wedbush dnes poznamenal, že si PS4 a Xbox One verze GTA V vedou lépe, než se očekávalo.

„Data NPD za měsíc listopad potvrdili, že nové verze Grand Theft Auto V předčily naše předchozí odhady. GTA V na nových konzolích prodal 1,47 milionů kusů, včetně PS4 Black Friday bundlu,“ řekl Pachter. „Odhadujeme, že dalších 368 tisíc kusů bylo digitálně. Dostáváme se tak celkem na 1,84 milionů kusů. Z toho vyplývá, že celosvětové prodeje se v listopadu blížily k 3,75 milionům kusům.“

Pachter očekává, že Take-Two v aktuálním fiskálním čtvrtletí do obchodů dodá 5,5 milionů kopií GTA V pro PS4 a Xbox One a dalších 1,5 milionů do 31. března 2015, což je konec fiskálního roku Take-Two.

Analytik věří, že zájem o Grand Theft Auto V bude stále velký, stejně jako byl o PS3 a X360 verze po celý rok. Prodeje by mohla nakopnout dodatečná expanze singleplayerové části, kterou Rockstar stále chystá, avšak ji ještě neoznámil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama