GTA V se pochlubí světem o rozloze přes 126 km²
GTA 5 Novinka GTA V se pochlubí světem o rozloze přes 126 km²

GTA V se pochlubí světem o rozloze přes 126 km²

Michal Burian

Michal Burian

129

Tahle očekávaná hra byla ve vývoji pět let, pracovala na ni 300 lidí a stála 170 milionů liber <strong>+ nové artworky</strong>.

Reklama

Znovu a znovu se můžete na vlastní oči přesvědčit, že svět očekávané gangsterské akce Grand Theft Auto V bude skutečně obrovský. Rockstar Games nás před časem nalákal na svět, který bude větší než GTA IV, GTA: San Andreas a Red Dead Redemption dohromady. Že to tak skutečně bude, dokládá článek magazínu The ScotsMan.

Tomu se podařilo získat velmi zajímavé informace, zásluhu na tom má jistě fakt, že ve Skotsku sídlí Rockstar North, kde se vyvíjela velká část GTA V. Předně, Grand Theft Auto 5 bylo ve vývoji dlouhých pět let a celá tahle nádhera (od vývoje až po marketing) spolkla neuvěřitelných 170 milionů liber, tedy zhruba 265 milionů dolarů. Rockstar North, kde na GTA V dělalo 300 lidí, poslal do Los Angeles své odborníky a fotografii, aby pořídili stovky tisíc fotografií města a jeho okolí. Záběry byly využity při vývoji hry, což dokazují dosud zveřejněné obrázky a videa.

Rockstaru, potažmo vydavatelství Take-Two, se investice ale vrátí. Už teď se předpovídá, že GTA V ve svém prvním roce prodá 25 milionů kusů, což vygeneruje zisk jednu miliardu liber. Až takovou má GTA důvěru, není divu, že akcie Take-Two se v minulém roce téměř zdvojnásobily.

Například Call of Duty: Modern Warfare 2 z roku 2009 stálo 200 milionů dolarů (127 milionů liber). Do dnešního dne se prodalo přes 24 milionů kopií.

Zpět ale k tomu hlavnímu, co jsme nakousli v úvodu. Svět Grand Theft Auto V bude mít podle skotského magazínu, teď se podržte, 49 mil čtverečních, což je 126,91 km². Do toho je započítaná i velká část moře, kde se ovšem budete moci potápět a prozkoumávat lokality. Pro srovnání, GTA: San Adreas mělo nějakých 36 km² a minulé GTA IV zase 9 km².

Aby toho nebylo málo, tak Dan Houser z Rockstar Games se pro The Guardian nechal slyšet, že je opravdu těžké odhadnout herní dobu takto otevřeného a volného titulu jako je GTA V. Nicméně bavit se můžete klidně 100 hodin za předpokladu, že prozkoumáte každý kout, vyloupíte všechny banky, zacvičíte si jógu nebo budete sledovat televizi.

Na závěrech ještě jedno číslo, série Grand Theft Autoprodala již 135 milionů kusů. Od 17. září se toto číslo ještě rozroste, vychází totiž GTA V na PlayStation 3 a Xbox 360.

Závěrem přinášíme ještě nové artworky. Ty ukazují několik postav: Wade (asi kámoš Franklina nebo syna Michaela), Tracey (dcera Michaela), Tao, Amanda (manželka Michaela) a Simeon (asi šéf Franklina).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama