GTA V využije spolehlivou protipirátskou ochranu Denuvo
GTA 5 Novinka GTA V využije spolehlivou protipirátskou ochranu Denuvo

GTA V využije spolehlivou protipirátskou ochranu Denuvo

Michal Burian

Michal Burian

214

<strong>Aktualizace</strong>: Nakonec je vše jinak.

Reklama

Aktualizace: Robert Hernandez, spoluzakladatel společnosti Denuvo, vydal oficiální prohlášení, v němž popřel, že by GTA V využívalo jejich DRM. Logo Rockstaru bylo uvedeno v seznamu partnerů z důvodu, že technologie Denuvo byla použita v předešlém díle série. Podle jeho slov nejsou žádné plány, že by PC verze Grand Theft Auto V chránila protipirátská ochrana Denuvo.

Původní zpráva

Na internetu se vynořily zajímavé zvěsti, které prozatím berte jako spekulaci, protože je Rockstar nepotvrdil. Vypadá to ale, že očekávané Grand Theft Auto V využije na PC protipirátskou ochranu Denuvo, která je zatím neprůstřelná. Chrání FIFA 15 a Lords of the Fallen, dvě hry z letošního roku, u nichž zatím nebyla ochrana prolomena.

Informaci přinesl člen GTAForums s přezdívkou ‘Russian Mafia‘, který nesdělil svůj zdroj, místo toho poskytl obrázek s partnery Denuvo, kde nechybí logo Rockstaru.

Denuvo DRM je zatím velmi spolehlivá ochrana. FIFA 15 vyšla před více jak měsíce a dosud nebyla cracknuta. To samé u Lords of the Fallen, které je na trhu téměř dva týdny. Dá se tak říci, že Denuvo je zatím skvělou volbou pro vývojáře a vydavatele. Alespoň prozatím dokázala tahle ochrana zastavit (nebo alespoň omezit) pirátství na PC.

GTA V by se díky Denuvo a Steamu mohlo stát na dlouhý čas nedobytnou hrou. Denuvo není jednoduché hacknout, protože systém využívá speciální kód, který se pokaždé mění.

Na jednu stranu je to dobrá zpráva, avšak na tu druhou už tolik ne. Nakonec totiž budou trestáni hráči, kteří si hru legálně koupili, nikoliv piráti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama