Hackeři mohou za odstávku PlayStation Network
Novinka Hackeři mohou za odstávku PlayStation Network

Hackeři mohou za odstávku PlayStation Network

Michal Burian

Michal Burian

51

Společnost Sony konečně promluvila a prozradila, proč se nelze připojit na PlayStation Network.

Reklama

Včera dopoledne jsme vás informovali o výpadku služby PlayStation Network, která trvá již několik dní. Dnes se konečně společnost Sony umoudřila a prozradila, proč se nelze k PSN připojit.

Výpadek PlayStation Network byl způsoben "vnějším vniknutím". "Vnější zásah do našeho systému ovlivnil naše služby PlayStation Network a servery Qriocity," řekl Patrick Seybold z SCEA.

"Aby bylo možné provést důkladné vyšetření a ověřit hladký a bezpečný provoz naší sítě služeb do budoucna, museli jsme ve středu večer 20. dubna 2011 vypnout PSN a Qriocity."

"Zajištění kvality pro naše zákazníky a partnery je pro nás nejvyšší prioritou. Děláme vše, co můžeme, abychom tuto situaci vyřešili rychle. Děkujeme za vaši trpělivost."

"Budeme pokračovat v dalších aktualizacích a brzy s vámi budeme sdílet další informace," dodal Patrick Seybold.

Evropská i americká verze PlayStation Network je vypnuta od středečního večera a ani dnes se nelze ke službě připojit. Pokud se hráči zkoušeli zalogovat, vyhodilo jim to chybovou hlášku číslo 80710A06, včera večer byla tato chyba opravena na zprávu, že PSN prochází údržbou.

Služby Sony byly nedávno terčem skupiny Anonymous, která vzhledem k soudnímu řízení proti několika hackerům varovala, že se nejedná o poslední slovo. Nakonec si ale skupina uvědomila, že útoky akorát obtěžují uživatele, kteří nemají se sporem žádnou spojitost.

Z vyjádření SCEA není úplně tak jasné proč služba PlayStation Network nefunguje. Na internetu se objevují domněnky, že za to mohou útoky hackerů. Zatímco druhá možnost se spíš přiklání k tomu, že Sony pracuje na novém zabezpečení a aby uchránila údaje registrovaných uživatelů (více než 75 milionů registrovaných) raději vypnula servery.

Na PlayStation Network totiž mnoho registrovaných má velmi citlivé údaje, které by se daly jednoduše zneužít - například adresy a kreditní karty.

Závěrem dodejme, že se jedná o první prohlášení Sony od čtvrtečního rána, kdy se celý svět dozvěděl, že služba PSN nefunguje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama