Hackeři zaútočili už i na Bethesdu
Novinka Hackeři zaútočili už i na Bethesdu

Hackeři zaútočili už i na Bethesdu

Michal Burian

Michal Burian

17

Vydavatelská společnost Bethesda potvrdila, že trpí hackerskými útoky, které byly cíleny na internetové stránky a diskuzní fórum.

Reklama

Bethesda se tak zařadila do seznamu vydavatelů, kteří trpí hackerskými útoky. Společnost v prohlášení uvedla, že nebyly během útoku získány žádné údaje o kreditních kartách. Avšak hackeři mohli získat jména některých registrovaných uživatelů, stejně jako e-mailové adresy a hesla.

"Během uplynulého víkendu se hackerská skupina pokusila o neoprávněné vniknutí do databáze našich stránek a získala přístup k datům," uvedla firma.

"Věříme, že jsme udělali příslušné opatření k ochraně těchto dat proti neoprávněným útokům. Hackeři nezískali žádné osobní finanční informace nebo údaje o kreditních kartách. Maximálně mohli získat přístup k některým uživatelským jménům, e-mailovým adresám nebo heslům."

Jako preventivní opatření doporučujeme, aby si všichni naši fanoušci okamžitě změnili hesla na našich stránkách, včetně naší komunity na fóru a hráčů Brink – kvůli statistikám z hraní."

"Pokud je vaše uživatelské jméno s e-mailovou adresou a heslem podobné tomu, které používáte na jiných webových stránkách, doporučujeme změnu hesla i na těchto místech."

"Jelikož nevíme, jaké další plány hackeři mají, doporučujeme, abyste si dávali pozor na podezřelé e-maily a aktivity související s vašim účtem."

"Omlouváme se za nepříjemnosti, které tyto útoky způsobují. Bereme je v potaz a budeme dělat vše proto, aby se příště neopakovaly," dodala Bethesda.

V průběhu tohoto roku už byla napadena společnost Sony, Square Enix, Codemasters, Nintendo, Epic Games a teď i Bethesda. Kdo to bude příště, EA, Ubisoft, Microsoft…? Skončí útoky vůbec někdy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama