Half-Life 3 opět mezi hrami, jež se mají objevit na Gamescomu, stejně jako Dragon Age 3
Dragon Age: Inquisition Novinka Half-Life 3 opět mezi hrami, jež se mají objevit na Gamescomu, stejně jako Dragon Age 3

Half-Life 3 opět mezi hrami, jež se mají objevit na Gamescomu, stejně jako Dragon Age 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

31

Ano, už je to tu zase. Zase se nejspíš brzy potvrdí, že jde jen o falešný poplach. Nebo ne? Může být navzdory odmítavým tvrzením ze strany Valve konečně oznámen třetí Half-Life? Může. Stejně jako Dragon Age 3. <strong>Update</strong>

Reklama

Update: Na první pohled se situace nijak zvlášť nevyvinula. Zdání však klame. Podle fanstránky lambdageneration.com, která svoji důvěryhodnost prokázala už mnohokrát, si přítomnost Half-Life 3 na onom seznamu vyžádalo samo Valve. Teprve chvíli po ohromném boomu skrz internet požádalo o jeho stažení, bez udání důvodu.

Leckdo by řekl, že jsme zase tam, kde na začátku. To ale není tak úplně pravda. Pokud si Valve přímo vyžádalo zápis Half-Life 3, kromě faktu, že už teoreticky mají co ukázat, nám tato informace řekla ještě něco důležitějšího. Potvrzení názvu Half-Life 3. Tím pádem můžeme s klidným svědomím zahodit cokoliv ohledně Half-Life 2: Episode Three, a začít o hře napořád mluvit jako o Half-Life 3. Alespoň něco. Oba tituly, jak HL3, tak Dragon Age 3 byly každopádně ze seznamu smazány, byť se značným zpožděním.

Původní zpráva: Jak už to tak v případě stále oficiálně neoznámeného Half-Life 3 bývá, stačí aby se někde objevil, a hned je kolem toho vlna pozdvižení. Nejinak je tomu ani u seznamu vystavovaných titulů v rámci oficiálního webu Gamescomu, kde název Half-Life 3 září na míle daleko.

Fanoušci si jako obvykle dali tu práci, kontaktovali jistého představitele Gamescomu, jenž prohlásil, že VŠECHNY hry na seznamu se mají na výstavě objevit.Zvláštní ale je, že třeba úplně chybí Carrier Command od Bohemia Interactive. Co ale nechybí, je Dragon Age 3, které bychom také moc rádi viděli.

Britskému Eurogameru zase organizátoři Gamescomu řekli, že obě hry, jak HL3, tak třetí Dragon Age, jsou jen chyba. Že by jednomu táboru řekli ano a druhému vzápětí ne? To je hodně zvláštní souhra událostí.

Další věc je ta, že Game Informer, stejně jako magazín obchodu Gamestop, chystají nějaké velké oznámení, a již ve čtvrtek, 16. srpna, navíc GameTrailers vydá speciální díl GTTV, jenž bude celý věnovaný Valve. Proč najednou ta péče?

Nesmíme ani zapomínat na základní fakt, že v poslední době se zmínky a náznaky o Half-Life 3 rojí jako houby po dešti, často vyloženě díky Valve. Ti sice nedávno prohlásili, že na Gamescomu budou mít jen pár lidí od Steamu kvůli setkání s některými vývojáři a vydavateli, ale věřte největším trollům herního průmyslu. Když si dovolí vydat Mann vs. Machine, dosud nejvýznamnější aktualizaci pro Team Fortress 2, v době konání Gamescomu, mohou si dovolit i trochu lhát.

Naše výprava na německou výstavu byla přímo instruována, ať hledají, co můžou. Jestli tam Half-Life 3 bude, veřejně nebo ne, oni ho najdou. Nám nezbývá než doufat, že tentokrát máme co do činění s něčím větším, než jen další planou nadějí, která brzy vyhoří.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama