Halo: Combat Evolved Anniversary – nejlepší způsob, jak oslavit kulatiny
Preview Halo Článek Halo: Combat Evolved Anniversary – nejlepší způsob, jak oslavit kulatiny

Halo: Combat Evolved Anniversary – nejlepší způsob, jak oslavit kulatiny

Daniel Kremser

Daniel Kremser

2

Když se na konferenci Microsoftu objevilo logo Halo, všichni očekávali další díl. Ten nakonec přišel, ale ještě předtím jsme se dočkali výroční edice téhle dokonalé Xbox exkluzivity.

Reklama

Dlouho, opravdu předlouho jsme na to čekali. Všichni jsme se modlili a doufali. A přeci to k něčemu bylo! Legendární série Halo se na své desáté výroční dočkala remaku původního dílu a rozhodně to vypadá víc než dobře. Ve zkratce se prostě jedná o předělávku původní hry do HD kabátku doplněnou o achievmenty a kooperativní hraní. Ale neztratila hra něco ze svého kouzla? A jak se vlastně hraje?

Půjdeme si zaplavat?

Ti šťastnější, kteří mají možnost pobývat přímo v Los Angeles, si již měli možnost hru vyzkoušet pěkně v akci a již předem můžeme říci, že byli rozhodně nadšeni. Předváděné demo začíná na pláži pohledem na Master Chiefa a bandu mariňáků.

Již z prvních momentů je ze hry znát neuvěřitelná vyladěnost a patřičná péče. Konverze do moderní grafiky jednoduše nezklamala. Všechny textury jsou uhlazené a dokonce i vzdálené scenérie stojí za to. O ztvárnění vegetace a vody ani nemluvě. Vlastně se tato edice maximálně podobá minulému Halo a co víc, stále se nejedná o finální produkt.

Taková menší exkurze

Kromě famózní grafiky hra samozřejmě nabídne mnohem více. Velice zajímavou věcí v předchozích Halo titulech jsou Terminály. Tedy nějaká zařízení, která vám umožnila vydat se na cestu skrze celou historii série a objevit nové skryté detaily příběhu. V tomto Halo však budou terminály suplovat hlavně herní encyklopedii a představí hráči zajímavé informace o původní hře. Navíc ale nepůjde jen o psaný text, hráč dostane videa, zvukové soubory a spoustu obrázku. V podstatě tak půjde o interaktivní encyklopedii. A pozor, ti pozornější z nás dokonce mohou objevit narážky na fantasticky odhalené Halo 4.

My chceme multiplayer!

Kromě kooperativní kampaně pro dva hráče a možnosti zastřílet si ve split-screenu hra samozřejmě nabídne i klasický multiplayer s módy jako team deatchmatch nebo capture the flag. V souvislosti s tím Microsoft odhalil i sedmičku kompletně přepracovaných multiplayerových map a dočkali jsme se i odhalení motoru hry. Halo: Combat Evolved Anniversary bude skutečně pohánět engine z Halo 3: Reach. To sebou nese hned několik příjemných zpráviček. Například budeme moci využívat systém brnění z této hry a její majitelé si dokonce výroční edici budou moci pustit přímo z menu Halo 3: Reach.

Slza nostalgie ukápla

Po prohlédnutí této záležitosti nemůžeme zadržet slzičku nostalgie. Společně se všemi fanoušky Xboxu pouze vrníme blahem a nedočkavě očekáváme další informace. Určitě bychom chtěli vidět i nějaké záběry z boje nebo z plnění mise či finální podobu uživatelského prostředí, ale již nyní můžeme v klidu spát, protože hra ze svého puncu neztratila opravdu nic. Závěrem jen dodáme, že si můžete Halo: Combat Evolved Anniversary pořídit již 15. listopadu, a to za skvělou cenu 600 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama