Halo: The Master Chief Collection se nakonec podívá i na počítače
Halo: The Master Chief Collection Novinka Halo: The Master Chief Collection se nakonec podívá i na počítače

Halo: The Master Chief Collection se nakonec podívá i na počítače

Jan Kalný

Jan Kalný

18
Platformy Windows PC

Majitelé kolekce na konzoli se navíc mohou těšit na Halo: Reach.

Reklama

„Halo na PC v dohledné době nečekejte.”

„Aktuálně nemáme v plánu přinést Halo na PC platformu.”

Microsofte! Ty jeden…! Tentokrát jim to ale nikdo nemůže mít za zlé. Nově odhalené, konečně potvrzené a oficiální plánované vydání Halo: The Master Chief Collection na počítače je totiž nejen nečekaný a skoro až šokující, ale především nádherný a vstřícný tah vůči PC komunitě, která po novějších dílech Halo volala celé roky.

PC verze Halo: The Master Chief Collection dohromady obsáhne Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3: Halo 3: ODST, Halo 4 a dokonce i Halo: Reach. Poslední jmenovaný díl, který původně nebyl součástí konzolové verze kolekce, vyjde přitom jako první. Jak se ovšem zdá, všechny hry nevyjdou najednou a budou vydávány postupně v chronologickém pořadí (počínaje právě dílem Reach). Důvodem má být především to, aby každá hra dostala dostatek prostoru na správný vývoj a jednotlivé PC verze stály za to. Jinými slovy, aby se neobjevovaly stejné potíže, které trápily konzolovou verzi kolekce.

Těšit se přitom máme na všechno, co dělá PC hru PC hrou - nativní podpora 4K a HDR, plná podpora klávesnice a myši, 60 snímků za vteřinu, nastavení zorného pole a další věci. Pevná data vydání jednotlivých her ani cenu ale zatím neznáme. V případě Halo: Reach jde jenom klasické vágní „v průběhu tohoto roku”.

„Příběh Master Chiefa je spojen v celkem 67 misích kampaně a více než 120 multiplayerových mapách (včetně map z původního Halo Combat Evolved) a Spartan Ops map,” láká oficiální popis Halo: The Master Chief Collection.

Aby těch dobrých zpráv ale nebylo málo, v podobně šokujícím, avšak vstřícném a narovinu inteligentním tahu se Microsoft rozhodl edici vydat nejen na jejich Microsoft Storu, kde se exkluzivně objevují všechny jejich hry na PC, ale také na Steamu.

V neposlední řadě, pokud patříte mezi majitele The Master Chief Collection na Xbox One, tak i vy se budete moci těšit na Halo: Reach. Pokud kolekci vlastníte, tak zdarma získáte multiplayerovou část. Za blíže nespecifikovaný „prémiový poplatek” si ovšem budete moci dokoupit i singleplayerovou kampaň.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama