Handheld MSI Claw oficiálně oznámen, skutečně ho pohání čip od Intelu
Novinka Handheld MSI Claw oficiálně oznámen, skutečně ho pohání čip od Intelu

Handheld MSI Claw oficiálně oznámen, skutečně ho pohání čip od Intelu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Windows PC

K dispozici bude ve třech modelech, vyjde v první polovině roku.

Reklama

Je to pár dnů, co společnost MSI lákalo na svůj vlastní PC handheld a skutečně, dnes jsme se dočkali oficiálního oznámení zařízení MSI Claw. Podrobnější informace o něm přinesl například magazín The Verge či YouTuber Dave2D.

Nový handheld má nainstalovaný operační systém Windows 11 a je tak konkurencí především pro Legion Go a Asus ROG Ally, neboť Steam Deck používá na Linuxu založené Steam OS. Na rozdíl od všech zmíněných zařízení nicméně Claw nespoléhá na čip od AMD, ale od Intelu, konkrétně jde o procesory řady Core Ultra 100, postavené na architektuře Meteor Lake.

K dispozici mají být celkem tři modely, přičemž ten nejvyšší nabídne procesor Intel Core Ultra 7 155H se 6 P-jádry, 8 E-jádry a 2 LPE-jádry, k dispozici pak je i NPU, tedy čip pro AI výpočty. Grafický čip Arc je postavený na architektuře Alchemist a snese srovnání i s nejvýkonnějším iGPU od AMD. Jednotlivé modely mají být naceněné od 699 dolarů po 799 dolarů, přičemž základní varianta má nabídnout 512 GB úložiště a nejvyšší 1 TB NVMe SSD. Všechny modely by měly mít 16 GB LPPDDR5 RAM.

Displej je sedmipalcový s Full HD rozlišením a refresh ratem 120 Hz. Dále nabízí podporu dotykového ovládání, údajně 100% pokrytí barevného prostoru sRGB a jas 500 nitů. Jde nicméně pouze o LCD displej s IPS panelem, nikoli OLED, jako jsme mohli vidět například u nového Steam Decku. Na rozdíl od něj však displej podporuje VRR.

Baterie má kapacitu 53 Watthodin a při maximální zátěži má vydržet 2 hodiny. O to, aby se handheld nepřehřál, se pak má starat poměrně velké chlazení. Claw váží 675 g a je tak podobně těžký jako původní Steam Deck, těžší než Steam Deck OLED a ROG Ally, ale mnohem lehčí než Legion Go. Ergonomií je velice podobný ROG Ally.

MSI Claw dorazí v první polovině tohoto roku, přesné datum vydání zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama