Hardwarové nároky Prey nepřekvapí
Prey Novinka Hardwarové nároky Prey nepřekvapí

Hardwarové nároky Prey nepřekvapí

Martin Cvrček

Martin Cvrček

24

K dispozici jsou také informace o časech předběžného stažení a zpřístupnění hry nebo kompletní přehled achievementů a trofejí.

Reklama

Během dnešního dne se na konzolích objevilo demo Prey od Arkane Studios a Bethesdy. A teď tu máme i něco pro PC hráče. Ne, žádné informace o demoverzi na PC stále nejsou k dispozici. Konečně se ale můžeme podívat na finální HW požadavky. A ty nejspíš nikoho ze židle nezvednou, jde o dnešní standard.

Minimální požadavkyProcesor: Intel i5-2400 nebo AMD FX-8320Grafická karta: GTX 660 2GB nebo AMD Radeon 7850 2GBOperační paměť: 8 GB

Doporučené požadavkyProcesor: Intel i7-2600K nebo AMD FX-8350Grafická karta: GTX 970 4GB nebo AMD R9 290 4GBOperační paměť: 16 GB

Nastavení PC verze přitom zahrnuje následující možnosti:

Object Detail (detaily objektů) Shadow Quality (kvalita stínů) Texture Quality (kvalita textur) Anisotropic Filtering (anisotropní filtrování) Anti-Aliasing (vyhlazování) Horizontal Field of View (horizontální zorné pole) Screen Space Directional Occlusion (SSDO) Screen Space Reflections (odrazivost lesklých ploch)

Jestli chcete hrát Prey na konzoli, připravte se na to, že doporučené volné místo na pevném disku PlayStationu 4 je 42GB. Hra by měla zabrat zhruba 38.2 až 39.5GB, v den vydání bude k dispozici patch, který si vyžádá další místo, a požadavky by měly zvýšit také budoucí záplaty a DLC.

Na Xboxu One je situace podobná. V tomto případě tvůrci doporučují 38GB volného místa na disku konzole a Xbox One verze zabere něco mezi 34.9 a 35.7GB. I v tomto případě počítejte s vydáním patche v den vydání a s dodatečným místem na budoucí patche, DLC a také uložené pozice. Jejich velikost se liší v závislosti na typu a odehraném čase a má rozsah od 391.8KB do 197MB.

K dispozici jsou i časy předběžného stažení hry na všech platformách. PS4 verzi můžete začít předběžně stahovat o půlnoci 29. dubna, zatímco Xbox One verzi 28. dubna v 6:00. PC verze nemá stanovený přesný čas startu pre-loadu, ale bude k dispozici od 3. května. Na obou konzolích se pak hra odemkne o půlnoci z 4. na 5. května a PC verze 5. května v 6:00.

Na závěr tu máme kompletní přehled achievementů a trofejí. Upozorňuji však, že obsahují spoilery. Níže tedy najdete přehled těch, které neprozrazují detaily o příběhu, zbytek najdete zde. Samozřejmě klikejte na vlastní nebezpečí.

Za předobjednávku Prey na Xzone.cz a GameExpres.sk získáte dárek v podobě hrnečku z vesmírné stanice Talos I a také dodatečný balíček s in-game předměty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama