Harry Potter: Wizards Unite má krásná čísla, na Pokémon Go to však zdaleka nestačí
Harry Potter: Wizards Unite Novinka Harry Potter: Wizards Unite má krásná čísla, na Pokémon Go to však zdaleka nestačí

Harry Potter: Wizards Unite má krásná čísla, na Pokémon Go to však zdaleka nestačí

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

5
Platformy Apple iOS Android Android

Pokémon Go dokázal za první den vygenerovat až šestkrát větší výnos než nová hra z univerza Harryho Pottera

Reklama

Jsou to již tři roky, kdy na naše mobilní zařízení zaútočila mánie zvaná Pokémon Go. Ta nás alespoň na pár týdnů donutila vstát z pohodlí svého domova a vydat se do ulic hledat tyto prapodivné potvůrky. Studio Niantic si díky tomuto titulu získalo ve světě mobilních her silné jméno a všichni milovníci mobilního hraní netrpělivě čekali co budeme lovit příště. Na konci minulého týdne jsme se konečně dočkali a ve vybraných regionech ( do kterých nepatří střední Evropa ) se hráči mohli vrhnout do nové hry s názvem Harry Potter: Wizards Unite. Stránka Sensor Tower nám přináší statistiky, jak se této hře dařilo v prvních 24 hodinách po vydání a dává také do souvislosti porovnání s výše zmíněným Pokémon Go.

Harry Potter: Wizards Unite si za první den stáhlo více jak 400 000 uživatelů a hra dokázala vyprodukovat zisk v hodnotě 300 000 amerických dolarů. Stačilo jí také pouhých 15 hodin, aby se vyšplhala v žebříčku nejlepších nových free to play her na první místo v americkém App Store. Ačkoliv se jedná o krásná čísla, o kterých si spousta vývojářů může nechat jen zdát, v porovnání s předchozím hitem od studia Niantic se jedná jen o malý zlomek úspěchu. Když totiž vyšlo v roce 2016 Pokémon Go, za první den si jej stáhlo 7,5 milionů lidí a hra dokázala vyprodukovat zisk vyšší než 2 miliony amerických dolarů.

Přestože hra v prvních dnech byla dostupná jen ve vybraných lokacích, již několik desítek hodin je dostupná téměř ve všech koutech světa, včetně České Republiky a Slovenska. Zajímalo by nás tak, jestli už jste Harry Potter: Wizards Unite vyzkoušeli a co na něj říkáte.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama