Counter-Strike Novinka Hazard je pro Counter-Strike čím dál tím větším problémem

Hazard je pro Counter-Strike čím dál tím větším problémem

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

4
Platformy Windows PC

Pomáhá tomu i laxní politika Valve.

Reklama

Counter-Strike dlouhodobě patří mezi nejhranější hry na světě. Už po řadu let však tuto FPS trápí jeden problém, který je často přehlížen a není jím nic jiného než hazard, o jehož podporu se aktivně zasazuje nejeden influencer. Občas se však na scéně objeví i tací, kteří odmítnou, což ukazuje nový článek od magazínu The Guardian. Krásným příkladem takového člověka je talentovaný hráč Counter-Striku Jeff mající více než 750 tisíc odběratelů. I jemu jednoho krásného dne přišla nabídka, že by si mohl rychle vydělat více než 280 tisíc dolarů. Oproti jiným však odmítl a rozhodl se namísto toho aktivně prezentovat světu, že jeho oblíbená hra trpí zásadním neduhem.

Sám ve výsledku nemá až takový problém s tím, že existují kosmetické úpravy na zbraně nebo bedničky, z nichž padají věci. Tyhle věci je schopen akceptovat, co už však zkousnout nedokáže je hazard s těmito faktory spojený. Vnímá totiž že mladší hráči mají právě skrze kosmetický hazard možnost poprvé zakusit slast, jíž gambling přináší a to mu zkrátka nepřijde správné. Na různých pokoutných stránkách se podle něj točí miliony dolarů, nad nimiž prakticky není žádná kontrola.

Hazard je pro Counter-Strike čím dál tím větším problémem

Jeff sám vytvořil dokument, jehož cílem bylo odhalit svět, jak celý pokoutný byznys okolo FPS Counter-Strike funguje. Komunita jeho tah podporovala, avšak z řady míst se dočkal také výhružek. Pokud přemýšlíte nad tím, jak velký vliv může mít právě gambling v rámci kosmetických úprav, v minulém roce se jím zabývala doktorka Heather Wardleová z Glasgowské univerzity, která přišla na to, že účast na hazardu v této relativně nenápadné podobě může vést k vytvoření závislosti na hazardních hrách. Některé vlády si to uvědomují a tak blokují IP adresy určitých hazardních webů.

Samotné Valve sice neschvaluje hazard, avšak výrazně aktivně k celé situaci nepřistupuje, protože podle některých zkrátka z trhu do jisté míry těží. Svět se však pomalu mění. Tak uvidíme, zda se časem podaří minimálně na poli jednotlivých států tento problematický byznys zredukovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama