Hellblade se prodalo již půl milionu kopií
Novinka Hellblade se prodalo již půl milionu kopií

Hellblade se prodalo již půl milionu kopií

Redakce

Redakce

8

Risk se nezávislému studiu vyplatil. Netradiční příběh bojovnice hráče zaujmul.

Reklama

Britští vývojáři ze studia Ninja Theory mohou slavit. Jejich akční adventura z prostředí severských zemí dosáhla během pouhých tří měsíců od vydání hranici 500 tisíc prodaných kusů ve verzích pro PC a PlayStation 4.

Vývoj začal před třemi lety a samotní vývojáři se již od začátku netajili svými očekáváními, když projekt nazvali „nezávislou AAA hrou" (AAA hra - hra s vysokými náklady a tudíž nutnými vysokými příjmy). I přes tento smělý krok se rozhodli prodávat tuto přehlídku skandinávské kultury za 30 dolarů, na poměry AAA her tedy nezvykle levně.

Risk se jim však vyplatil a krátce po vydání hry se na svém Twitteru mohli pochlubit překonáním půlmilionové hranice v prodaných kusů, což překonalo mnohá očekávání z řad veřejnosti i samotných vývojářů. Tento úspěch britského studia má ovšem vliv také v globálním měřítku, jelikož se ukázalo, že i precizně a nákladně zpracované indie hry mají šanci na trhu prorazit.

Hellblade: Senua's Sacrifice je hororová fantasy akční adventura inspirovaná bohatou norskou a keltskou mytologií, v níž je vaším úkolem se jako piktský voják probojovat bohatým světem nadpřirozena, abyste zachránili duši své zemřelé lásky. Při vývoji hry spolupracovali autoři s mnoha vědci, doktory a odborníky na severskou kulturu, aby zajistili co nejrealističtější zážitek. Přečtěte si naší recenzi.

Zdroj: Gamingbolt.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama