Helldivers 2 by mohlo v budoucnu vyjít na Xboxu
Helldivers Novinka Helldivers 2 by mohlo v budoucnu vyjít na Xboxu

Helldivers 2 by mohlo v budoucnu vyjít na Xboxu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Dokáže se Sony a Microsoft domluvit?

Reklama

Vývojáři ze studia Arrowhead Game vydali letos v únoru akci Helldivers 2, která se ihned zařadila mezi nejhranější a nejprodávanější tituly na PC i PlayStationu 5. Zatímco samotné studio si nadále zachovává jsou nezávislost, tak práva na značku Helldivers vlastní společnost Sony, která z pozice vydavatele podpořila vznik obou dosud vydaných dílů. Případné uvedení na další konzolové platformy se proto až dosud zdálo jako značně nepravděpodobné.

Podle informací Nicka Bakera z XboxEra podcastu ale mají aktuálně probíhat jednání o možném příchodu hry na Xbox. Důležitou úlohu má v rozhodování sehrávat nový šéf PlayStationu Hiroki Totoki, který se otevřeněji staví k vydávání her na více platformách. V minulosti například podpořil příchod PlayStation exkluzivit na PC, které se má pozitivně podepisovat na tržbách z jednotlivých her.

Baker ale dodává, že vydání Helldivers 2 na Xboxu v tuto chvíli z důvodu nadále probíhajícího vyjednávání rozhodně nelze považovat za hotovou věc. Dle zdrojů zmíněného insidera je však zřejmé, že o tomto kroku Sony minimálně uvažuje. Vzhledem k masivní popularitě hry by hráči na Xboxu i představitelé Microsoftu jistě za určitých podmínek nebyli proti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama