Hellena Taylor měla za dabing Bayonetty dostat víc peněz, než tvrdila
Bayonetta 3 Novinka Hellena Taylor měla za dabing Bayonetty dostat víc peněz, než tvrdila

Hellena Taylor měla za dabing Bayonetty dostat víc peněz, než tvrdila

Jan Urbančík

Jan Urbančík

12
Platformy Nintendo Switch Switch

S novými informacemi přišel magazín Bloomberg, podle dabérky nejsou pravdivé.

Reklama

Nedávno jsme psali o poměrně nepříjemné situaci, která zastihla očekávanou hack and slash hru Bayonetta 3. Hellena Taylor, dabérka hlavní postavy v prvním a druhém díle, totiž na Twitteru vysvětlila, proč už se její hlas ve trojce neobjeví. Tvrdila, že jí bylo nabídnuto pouze 4 000 dolarů za celou hru, což považovala za výsměch. Dabérka zkritizovala také svou nástupkyni Jennifer Hale, jež podle ní nemá právo "být" Bayonettou.

Nyní se ale celá kauza trochu zamotává, s novými informacemi totiž přišel novinář Jason Schreier v článku pro magazín Bloomberg. Podle jeho zdrojů PlatinumGames skutečně mělo v úmyslu znovu obsadit Taylor do hlavní role. Do studia měla dorazit pětkrát po čtyřech hodinách, přičemž za každé nahrávání měla dostat 3 000 až 4 000 dolarů, dohromady tedy nejméně 15 000 dolarů za celou hru (Schreier tvrdí, že má o tom i písemné důkazy). To je víc než třikrát tolik oproti tomu, co tvrdila sama dabérka. Ta údajně požadovala šestimístnou sumu, a ještě dodatečný honorář, což PlatinumGames odmítlo. Později měli Taylor ve hře nabídnout alespoň cameo, což však zase odmítla dabérka.

Ta Bloombergu odepsala v e-mailu, v němž měla uvést, že jde o "absolutní lež", a že se jen PlatinumGames snaží zachránit celou situaci.

Celý report Bloombergu potvrdil také další magazín – VGC, konkrétně novinář Andy Robinson. Ten ještě dodal, že Platinum se pokoušelo Taylor znovu obsadit loni v létě. Částky uvádí stejné jako Schreier. Navíc ještě tvrdí, že mělo jít o "výrazné navýšení oproti platu za druhý díl".

Zástupci PlatinumGames ani Nintenda se zatím nevyjádřili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama