Hellena Taylor přiznala, že ohledně platu za dabing Bayonetty neříkala pravdu
Bayonetta Novinka Hellena Taylor přiznala, že ohledně platu za dabing Bayonetty neříkala pravdu

Hellena Taylor přiznala, že ohledně platu za dabing Bayonetty neříkala pravdu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy Nintendo Switch Switch

Částka měla být oproti původnímu tvrzení téměř čtyřnásobná.

Reklama

Kauza okolo dabérky Helleny Taylor pokračuje. Vše začala sama herečka, když v rámci několika videí na Twitteru prohlásila, že ve třetím díle Bayonetty hlavní postavu nedabuje, neboť jí studio nabídlo pouze 4 000 dolarů za celou hru, což považovala za urážku, a žádala fanoušky o bojkot celé hry. Už o pár dnů později však přišly magazíny Bloomberg a VGC s informacemi, že částka není pravdivá a ve skutečnosti měla za celou hru dostat minimálně 15 000 dolarů. To nyní potvrdila i přímo Hellena Taylor.

Úplně původní nabídka podle ní činila 10 000 dolarů, přičemž následně napsala Hidekimu Kamijovi, který částku navýšil o dalších 5 000. Ani to se jí však nelíbilo a rozhodla se roli odmítnout. O necelý rok později jí pak byla nabídnuta menší role za 4 000 dolarů, kterou však také odmítla.

Zároveň tvrdí, že za první hru dostala zaplaceno 3 000 liber a za druhý díl pouze o trochu víc. Částky jí přišli malé, a tak pro Bayonettu 3 doufala ve větší navýšení, než jí nakonec bylo nabídnuto.

Zajímavé je však tvrzení, že podle Taylor činí výdělek série Bayonetta (bez merche) 450 milionů dolarů. Nikdo však neví, kde na tuto částku přišla, protože ani jedna ze dvou her se neprodávala příliš dobře. Podívují se nad tím i různí novináři: "450 milionů dolarů je fiktivní (a upřímně absurdní) částka," prohlásil Jason Schreier na Twitteru.

Ke kauze před pár dny vydali prohlášení také autoři hry ze studia PlatinumGames, kteří v krátké zprávě vyjádřili podporu nové dabérce Jennifer Hale, jež se stala cílem útoků na sociálních sítích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama