Heroes of the Storm - dojmy z bety
Blogy čtenářů Článek Heroes of the Storm - dojmy z bety

Heroes of the Storm - dojmy z bety

Riwen

Riwen

Velký třesk MMORPG her je za námi, teď se nám roztrhl pytel s MOBA žánrem a máme tu jednu takovou hru za druhou. Nelze upřít, že stejně jako MMORPG,…

Reklama

Velký třesk MMORPG her je za námi, teď se nám roztrhl pytel s MOBA žánrem a máme tu jednu takovou hru za druhou. Nelze upřít, že stejně jako MMORPG, má i tohle velký potenciál co se týče zábavnosti a většinou nabízí velké možnosti a pestrost každé hry. Další nepochybnou výhodou bude model F2P, který je zde víceméně volnější a nelze se cítit tak špatně, jako když hrajete automaty. Nikdo nikoho nenutí, ale to neznamená, že nás nevábí, hodit tam nějakou tu kačku (pro některé euro). Blizzard se nechtěl vyhnout této příležitosti a zároveň se toužil přidat už jen z toho důvodu, že částečně právě díky němu, vzniklo něco tak silného na hráčské půdě.

 

Račte dál, ale místa ubývá.

Nejeden človíček, pohybující se mezi hrami a jeho komunitou slyšel o League of Legends nebo Dota 2. Dnes jsou takové názvy vyslovovány a slyšeny častěji než obyčejný pozdrav. O téhle situaci se tu bavit nebudeme, ale chtěl jsem tím poukázat na fakt, že jsou to dosti známé značky. Ještě před nedávnem se vedly spory, jestli je lepší League of Legends od Riot Games nebo Dota 2 od Valve. Tohle zase řešit nechci, ale jisté je, že v tuto chvíli se bojuje o přízeň hráčů na více frontách a do pomyslného boje fanoušků vstoupil Smite, který se již může řadit mezi přední tahouny MOBA žánru a nyní tu máme dalšího konkurenta a tím je Heroes of the Storm od Blizzardu. Trh se nám tak zaplňuje a mám takový dojem, že další kandidáti budou jen těžko vstupovat na toto rušné pole.

Pár jedinců se asi bude divit, proč takové “mládě” řadím mezi elitu. Prostým faktem zůstává, že společnost Blizzard má velké jméno a kde kdo ji bere jako záruku kvality. Dalším esem v rukávu u Heroes of the Storm (dále jen HotS), je spojení několika významných postav z Blizzardovského univerza do jediné hry. Ostatně Avangers ze světa filmu jsou částečně příkladem toho, že lze spojit několik Marvelovských hrdinů a utvořit pro ně vlastní dobrodružství. V HotS tak můžete potkat Azmodana (série Diablo) a Novu (série Starcraft) spolu i proti sobě. Tady je na denním pořádku, že tu probíhají boje, kde se mihne někdo z Warcraftu, někdo ze Starcraftu a někdo zase z Diabla.

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0ecv0bT9DEo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

 

Slovíčko mihne jsem použil schválně, protože každý souboj je celkem rychlou záležitostí, alespoň pro ty méně profesionálně zaměřené jedince. Jestliže víte, jak vypadají bitvy v League of Legends nebo Dota 2, tak tady budete překvapení, o jak moc jsou hrdinové zranitelnější a vše rychlejší. Samozřejmě výdrž Vašeho hrdiny, kterého si zvolíte před začátkem hry, určuje jeho zdraví a další potřebné atributy. Stejně tak naleznete unikátní kupu schopností (kouzel) pro každého hrdinu. Setkáme se s mapami, kde bojuje jedna strana proti druhé a primárním cílem je zničit tu hlavní budovu protivníkova týmu, ale tím se dostáváme k tomu, co je jiné oproti ostatním konkurenčním titulům.

Lze totiž vyhrát i jen tím, že budete plnit úkoly na mapách.

Určujícím prvkem pro rychlost hry je nepopiratelně i design mapy. Tady narazíte hned na několik a každá se odlišuje nejen graficky, ale především pestrostí eventů, které na nich probíhají. Map je několik a stále nejspíš budou přibývat, avšak důležité je, že úkoly jsou originální a přináší bonusy pro toho kdo je plní, jak nejlépe to jde. Možná z toho důvodu doporučuji začátečníkům nejprve prozkoumat jednotlivé mapy, protože každá má svůj vlastní event a až poté řešit, jakého hrdinu nebo jakou skupinu hrdinů, chcete hrát. Lze totiž vyhrát i jen tím, že budete plnit úkoly na mapách.

Pro zaručené vítězství to chce pochopitelně víc. Dobrou zprávou je, že hrdinů zde máme přes 30, takže máte široký výběr, ale každý začátečník, který má hluboko do kapsy, bude muset dobře vybírat a za herní měnu poté zakoupit takovou postavičku, která mu přišla nejlepší. Nebojte, vyzkoušet si můžete každého z nabízených bijců přímo v obchodě, případně když je na týden zrovna otevřený pro veřejnost a je jen na Vás, jak s ním potom naložíte. Mnohem důležitější bude Váš um, jelikož chybný krok nebo nepozornost Vás může stát dočasnou smrt v závislosti na délce hry anebo v lepším případě, nějaký ten kus zdraví u Vašeho bojovníka.

Promiňte, máme zavřeno!

Pro někoho může být překvapením absence obchodu s předměty v samotném zápase. Nic takového nehledejte a v budoucnu tu nejspíš ani nebude. Nezlepšujete totiž atributy pomocí nějakých dodatečných předmětů, ale tím důležitým je systém zkušeností, které jsou alfou i omegou, stejně jako individuální schopnosti každého hráče. Nesbíráte penízky za zabité potvory a poskoky protivníka, ale jenom zkušenosti, díky kterým zvyšujete úroveň Vašeho týmu a snažíte se, aby byly výš než u nepřítele.

Nestrachujte se, že by mapy byly chudé. Některé jsou větší a jiné zase menší. Barevností se to jen hemží a jsou plné všelijakých pomocníčků v podobě žoldáků, které můžete získat tím, že je porazíte a následně se přidají na Vaši stranu, čímž pomohou v samotném boji. Pomocníků je zde více druhů a někteří jsou těžší k získání než jiní, ale je to další způsob jak naklonit misky vah ve svůj prospěch. Když už jsme u té vzhledové části, tak je na dnešní dobu tak akorát a jestli jste okusili hru Diablo 3 od toho stejného tvůrce, tak vězte, že je to graficky celkem podobné. Náročnost na Vaše stroje tím pádem není přemrštěná a povypínat si lze dost věcí. Nezapomínám ani na módy, které jsou k dispozici. Můžete hrát proti lidem v rychlém zápase, s lidmi proti umělé inteligenci, která si nepočíná nijak hrozně anebo to vzít mírně vážněji a hrát o postup v žebříčku.

 

Patříte-li mezi skupinu těch, co mají rádi unikátní vzhledy pro své favority, tak opět je možné si tu nějaký ten skin pořídit za reálné peníze, ale některé je možné získat i za herní měnu poté, co si otevřete možnost pro zakoupení takového nového vzhledu na danou postavu. Tady vylepšujete hraním nejen vlastní účet, ale také hrdinu, za kterého hrajete a postupně si tak odemykáte nové možnosti. Ostatně vylepšení hrdinů probíhá potom i ve hře tím, jak zvolíte pro daný zápas jejich schopnosti při získávání úrovní, ale doporučuji zkoušet a ubezpečit se, že jsou pro Vás bojovníci na blízko lepší než ti na dálku nebo takoví, co podpoří ty ostatní.

Každý bere to, co ho baví, ale hledání může být na delší štreku. V nabídce jsou tedy bojovníci na blízko, ale stejně tak na dálku s lukem, puškou, kuší, čarovnou holí nebo čímkoliv co připomíná hůlku z Harryho Pottera nebo něco z toho univerza či high-tech zbraň z budoucnosti. Existují tu profláknutí supporti, kteří podporují své spojence všelijakými bonusy, léčením atp. Další skupinou bych označil specialisty, kteří mají výhody v ničení budov, nějak záškodnicky konají nebo pomáhají spojencům jinak než jenom klasickým léčením.

 

Příběhově zaměření hráči se mohou tomuto kousku obloukem vyhnout, ale pro multiplayerové nadšence to není špatná volba a Blizzard vsadil na stále ještě dobrého koně, kterého osedlal trochu jinak, takže mezi ostatními koníčky bude zaručeně vyčnívat. Hra je to rychlejší, a jestliže se dostanete přes 30 minut je to opravdu tuhý a dobrý boj. Průměrně pro mírně pokročilého hráče počítejte s 20 minutami na jednu mlátičku. Někomu se zase může jevit jako příliš jednoduchá ve srovnání s konkurencí, ale má svoji vlastní cestu což hodnotím kladně a už teď je jisté, že své fanoušky má a získá.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama