Hlavní hrdina bude v hororu Evil Within silný a chytrý
The Evil Within Novinka Hlavní hrdina bude v hororu Evil Within silný a chytrý

Hlavní hrdina bude v hororu Evil Within silný a chytrý

Michal Burian

Michal Burian

25

Dozvěděli jsme se nové detaily o připravovaném hororu od otce série Resident Evil.

Reklama

Shinji Mikami ze studia Tango Gameworks si sedl na slovíčko s redakcí německého serveru PCGames, aby jim pověděl nové detaily o jeho připravovaném akčním survival hororu The Evil Within.

Podle rozhovoru bude mít hlavní hrdina, detektiv Sebastian Castellanos, silnou osobnost a bude dost silný na to, aby se dokázal vypořádat se vším, co se kolem něj děje. Mikami uvedl, že není příznivcem postav, které se krčí, utíkají a ztrácí svou mysl. To byl jeden z pádných důvodů, proč bude Sebastian tak silný a odvážný.

Hra zahrne funkci automatického upozornění. Sebastian vás upozorní na nepřítele v okolí, automaticky se skrčí nebo se pokusí schovat. Jakmile bude po všem, postaví se.

Důležitou součástí hororových her je osvětlení, ne jinak tomu bude v The Evil Within. Mikami sice nechtěl moc naznačovat, prozradil ale, že se dočkáme scének, kdy světlo zhasne v momentě, kdy to budete nejméně očekávat a kdy se to rozhodně nebude hodit. Navíc budou části, kdy bude muset Sebastian spolupracovat se svou parťačkou Julii, aby společně porazili nepřítele. Pokud se dostanete do tmy, tak budete muset naslouchat a zjistit z jaké strany na vás nepřátelské bestie zaútočí.

V kůži detektiva Sebastiana budete moci využít bomby, které nastražíte například na dveře (nebo za ně), stejně tak na okna apod. Těch možností bude víc, stejně jako věcí, z kterých půjdou vytvořit šikovné pasti. S parťačkou navštívíte místa masových vražd, kde se objevila tajuplná a především neznámá síla. Budete svědky vraždy policistů a pak upadnete do kómatu, kde budete bojovat proti všelijakým druhům nepřátel.

- Ve hře nebude mnoho barev.

- Kruhový styl menu pro zásoby a zbraně. Chybět nebude ani rychlý výběr.

- Při zaměřování bude kamera umístěna trochu přes rameno.

- Evil Within je vytvořen pro širokoúhlé nastavení, při poměru stran 16:9 budou na obrazovce černé pruhy.

- V Japonsku se bude hra prodávat po přeložení do angličtiny pod názvem Psycho Break. Podobně jako u Resident Evil jde o to, že Japonci špatně vyslovují slovo evil.

The Evil Within je naplánován na rok 2014 pro PC, PS3, Xbox 360, PS4 a nový Xbox. Zajímavé určitě je, že běží na idTech 5 enginu, který využije i Doom 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama