Hlavní postava v CoD: Black Ops dostane vlastní tvář i hlas
Call of Duty Novinka Hlavní postava v CoD: Black Ops dostane vlastní tvář i hlas

Hlavní postava v CoD: Black Ops dostane vlastní tvář i hlas

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12

Již nějakou dobu víme, že hlavní charakter nového přírůstku do série Call of Duty, Alex Mason, bude mít vlastní identitu. Dostaneme tedy možnost vidět Masonovu tvář a slyšet jeho proslovy.

Reklama

Něco takového je v CoD sérii docela novinka, v historii Call of Duty známe tvář i hlas jen seržanta, později kapitána Johna „Soapa“ MacTavishe (ovšem to až v době, kdy nebyl hratelný, tedy v Modern Warfare 2). Ještě byla ve výběru misí Call of Duty 2 vidět tvář každého hrdiny, ale aby přímo hratelná postava mluvila a zasahovala do děje, to tu ještě nebylo.

Teď navíc vývojáři z Treyarchu zveřejnili pár nových informací ohledně úvodní scény hry. Zatím neznáme její náplň, ale už teď víme, že se v ní objeví právě Alex Mason, ovšem ne že bychom vše sledovali z pohledu jeho očí, jak to bylo dříve. Tentokrát vše bude vypadat jako ve filmu. Podle slov tvůrců tak hráči lépe pocítí Masonovy činy v úvodu hry, jenž je pro hlavního protagonistu dost důležitý. To má pomoci k lepšímu sžití se s postavou.

Navíc lidi z Treyarchu chtějí, aby hráči díky možnosti vidět a slyšet jeho činy lépe a detailněji poznali Masonovy emoce a city v dané situaci. To se nám rozhodně zamlouvá, naznačuje to, že by příběh Black Ops mohl jít osobitější a svéráznější cestou, a to nikdy nemůže být na škodu. A navíc, dříve jsme mohli slyšet tak maximálně hekání a sténání hlavních postav při nějakých vypjatých situacích, takže jde o vítanou změnu.

Call of Duty: Black Ops vychází 9. listopadu pro PC, Xbox 360, PS3, Wii a Nintendo DS, a my se už nemůžeme dočkat, až dostaneme na starost Alexe Masona, aby nás provedl celým příběhem hry, jenž se začíná rýsovat v čím dál lepším světle.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama