Hlavními hrdiny Resident Evil 9 mají být Leon a Jill, zvažoval se co-op
Novinka Hlavními hrdiny Resident Evil 9 mají být Leon a Jill, zvažoval se co-op

Hlavními hrdiny Resident Evil 9 mají být Leon a Jill, zvažoval se co-op

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Na scéně se objevil německý leaker, který předčil i Dusk Golema.

Reklama

Další leak o Resident Evilu 9? Kdykoli se blíží nový díl z této série, vyrojí se celá řada spekulací. Mnohdy jde o naprosto zjevné nesmysly a prakticky jediným důvěryhodným insiderem ohledně her od Capcomu se stal Dusk Golem, i ten však několikrát informace o RE9 měnil. Ale to jsme ještě nevěděli, že je na scéně leaker, který má možná ještě lepší a aktuálnější informace. Jmenuje se Andy a na YouTube provozuje kanál ScreenFire Germany, obsah v němčině je tak asi jediným důvodem, proč se jeho informace nedostaly do světa dřív.

Pokud byste se totiž zpětně na videa podívali, zjistili byste, že měl velmi přesné informace ohledně remaků RE0 a Code Veronica, které nedávno potvrdil Dusk Golem a následně magazín VGC či IGN. Andy ale o obou hrách mluvil dávno před tím, přičemž zmiňoval stejnou dobu vývoje i studia, která na hrách pracují. Jeho informace na Twitteru shrnula fanynka RE, které na Twitteru vystupuje pod přezdívkou agonycrossbow.

I díky tomu tak víme, že Andy zdaleka nemá jenom informace o těchto dvou remacích. Jako první debunkoval remake prvního dílu, což potvrdil i Dusk Golem, a remake pětky podle něj sice nějakou dobu ve vývoji byl, ale Capcom ho měl odložit. Podle všeho kvůli tomu, aby se nějak vyřešily kontroverze okolo rasismu v původní hře. Ve hře byl údajně i remake RE6, ale mezi vývojáři o projekt vůbec nebyl zájem.

Zdaleka nejvíc informací má každopádně o Resident Evilu 9. Andy tvrdí, že RE9 nebude plně open-world, jak se mluvilo dříve, ale má mít pouze open-world prvky, jako tomu bylo ve Village či remaku RE4. Hlavními hrdiny mají být Leon S. Kennedy a Jill Valentine. Dvě hlavní postavy jsou zde údajně i proto, že původní koncept hry byl zamýšlen jako co-op (jako například RE5 či RE6). Andy nicméně tvrdí, že kooperace už mohla být ze hry odebrána, především díky pozitivní odezvě hráčů na čistě singleplayer tituly RE7 a RE8. Velkému předělání konceptu ostatně napovídá i extrémně dlouhá doba vývoje, projekt podle všeho vzniká od roku 2018.

Odebrání co-opu mělo dokonce ohrozit Jill, která mohla být ze hry rovněž vystřižena. Nakonec měla ve hře zůstat, ale není jasné, jak to bude vyřešeno po gameplayové stránce, zdali nás čekají dvě kampaně, nebo budeme mezi hrdiny přepínat. Také vedlejší postavy zatím nejsou známy, Andy ale uvádí, že příběh se nemá týkat Blue Umbrelly a pravděpodobně ani BSAA plot-twistu z Village. Nebylo by to poprvé, co by Capcom nenavázal na otevřený konec. Andy dále tvrdí, že RE9 bude nejspíš 3rd person hra s tím, že do ní později přibude i 1st person mód.

Informace Dusk Golema a Andyho se rozchází u data oznámení. Zatímco Dusk Golem své stanovisko několikrát změnil, a nakonec skončil u toho, že byla hra odložena a na SGF se neobjeví (a jak víme, neobjevila), Andy si do poslední chvíle trval na svém. Za nepřesnost se každopádně omluvil a oznámení podle něj přece jen nemusí být daleko. Malá šance je už na Gamescomu, mnohem pravděpodobnější je však podle něj oznámení na zářijové Tokyo Game Show, které se Capcom pravidelně účastní. Tak uvidíme, jestli se tentokrát už opravdu dočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama