Homefront: The Revolution má velké problémy. Vše má opravit patch
Homefront: The Revolution Novinka Homefront: The Revolution má velké problémy. Vše má opravit patch

Homefront: The Revolution má velké problémy. Vše má opravit patch

Michal Burian

Michal Burian

24

Trhání, záseky, propady frekvence snímků za sekundu, špatnou umělou inteligenci.

Reklama

Střílečka Homefront to neměla nikdy jednoduchá, po krachu THQ se značka stěhovala do Cryteku, kde začal vznikat nový díl, který měl přinést otevřený svět po vzoru Far Cry od Ubisoftu. Bohužel i Crytek se dostal do finančních problémů. Homefront nakonec zachránil Deep Silver, který v nově vzniklém studiu Dambuster, kde našel práci velký počet původních zaměstnanců britského Cryteku, vytvořil Homefront: The Revolution.

Pokračování Homefrontu už v uzavřeném testování na Xboxu One nevypadalo nikterak oslnivě. Měl jsem možnost si zahrát a mohu říct, že už dlouho jsem neviděl tak neodladěnou hru, která byla navíc dost nudná a špatně se hrála. Stále jsem si ale říkal, že mají tvůrci dostatek času vše vylepšit. Podařilo se jim to?

Na tuhle otázku vám zatím neodpovím. Vyjádření vydavatelské společnosti však moc optimismu nedodá. V den vydání bude na serverech dostupný první patch, který Deep Silver důrazně doporučují stáhnout. V opačném případě vás čekají velké problémy s ohromnými propady frekvence snímků za sekundu. Stejně tak opravuje různé problémy a celkově vylepšuje zážitek z hraní.

Ten v současné době není nikterak závratný. Potvrzují to zahraniční recenze i názory hráčů, kterým se kopie do hry dostala v předstihu. My jsme dostali PC verzi až dnes ráno. Všichni si stěžují na propady fps a trhání hry. Krom toho se jim nelíbí umělá inteligence nepřátel, zvláštní pohyb, podivný pocit ze střelby a mnoho dalšího. Hru prý zachraňuje atmosféra, kdy se cítíte součástí partyzánů, kteří mají na začátku hry omezené zdroje a horší vybavení, stejně tak otevřený svět po vzoru Far Cry.

Není tak divu, že hra získává hodnocení 5/10 od IGN nebo 6/10 od Polygonu. Samotní hráči by se nebáli sáhnout po čtyřech bodech z deseti. IGN u mínusů uvádí generický příběh, opakující se cíle a chyby. Za to se jim líbil designu herního světa a úprava zbraní.

Nezbývá než doufat, že Day One patch bude skutečně přínosem a opraví závažné nedostatky. Obávám se, že samotnou hratelnost už ale nespraví.

Homefront: The Revolution vychází 20. května, na PC s českými titulky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama