Homefront: The Revolution zapomněl na původní díl
Homefront: The Revolution Novinka Homefront: The Revolution zapomněl na původní díl

Homefront: The Revolution zapomněl na původní díl

Michal Burian

Michal Burian

17

Zapomeňte na něj taky. Homefront je mrtvý, ať žije nový Homefront.

Reklama

V březnu roku 2011 vyšla mohutně propagovaná first-person střílečka Homefront, která hráče lákala do Spojených států, které ovládá Severní Korea. V zásadě ale hra nenabídla nic nového, příběh byl sice zajímavý a atmosféra okupované země mrazivá, ale v zásadě nešlo o nic nového a navíc kampaň byla krátká, grafické zpracování slabší a hráči se potýkali s přehršelem technických bugů. O rok později jsme se dozvěděli o pokračování, které připravoval Crytek ve spolupráci s THQ. Vydavatelská společnost THQ ale záhy zkrachovala a práva na značku koupil Crytek. Určitým způsobem za to mohl právě Homefront, sice prodal přes milion kusů, ale negativní recenze měly za následek propad akcií THQ o 20 procent během 24 hodin od vydání hry.

Německá firma, která přivedla na svět první Far Cry a sci-fi střílečku Crysis, se ale dostala poté do finančních problémů a vývoj pokračování byl zastaven. V tom se do celé situace vložil Deep Silver, který odkoupil práva na značku Homefront a založil studio Dambuster kam se přesunula velká část vývojářů z anglického Cryteku, včetně hlavního producenta. V tento den se tvůrci rozhodli, že z Homefront: The Revolution chtějí mít něco víc a sami si řekli, že původní Homefronbt je mrtvý, ať žije nový Homefront.

Předně, zapomeňte na to, že v roce 2011 vyšel nějaký Homefront. Tenhle díl totiž s tím předchozím nemá nic společného. Vývojáři vzali akorát koncept okupovaných Spojených států a udělali si z toho vlastní hru. A to je podle mého názoru dobře, jen tak se může Homefront: The Revolution odlišit od konkurence v podobě Call of Duty, Battlefield nebo Medal of Honor.

O aktuální situaci promluvil CJ Kershner ze studia Dambuster: „Máme nový tým, nového vydavatele, nový styl hry, nový příběh. Podívali jsme se na původní díl a vzali jsme si z něho původní jádro konceptu - okupované Spojené státy, které ovládá Severní Korea, a rozšířili jsme to o naše nápady. Chceme vytvořit vlastní, jedinečný Homefront, takže všechno, na co si vzpomenete z původního Homefrontu, zapomeňte. Homefront: The Revolution není pokračování příběhu, je to odlišná hra. To je důvod, proč se hra nejmenuje Homefront 2.“

A co vývojáři udělají jinak? Homefront: The Revolution nebude lineární střílečka, ale akce z pohledu první osoby odehrávající se v otevřeném světě. Konkrétně jde o Philadelphii, která je rozdělena do jednotlivých zón, což je podle slov Kershnera jedna z věcí, která odlišuje Homefront: The Revolution od ostatních open-world titulů.

„Červené zóny jsou více zaměřené na partyzánský boj. Ve žlutých zónách zase uvidíte civilisty žijící v okupaci. Zde nemůžete chodit po ulici jen tak se zbraní v ruce, budete si muset dávat pozor, abyste nevzbudili zájem policie, jste totiž členem odboje a ty nemá zákon v lásce. Zelené zóny jsou potom sídlem severokorejské správy. V této čtvrti můžete vidět dominanty Philadelphie, včetně Independence Hall, a také spoustu vojáků. Jde o zónu, která je velmi střežena. Právě zde budou probíhat největší boje a výrazná část příběhových misí,“ vysvětluje Kershner v rozhovoru pro MCVuk. Pochopitelně nebudou chybět ani vedlejší úkoly, kterých bude po celém světě hromada a bude jenom na vás, které budete plnit a jakou zónu osvobodíte jako první.

Závěrem interview senior designér prozradil, že v Homefront: The Revolution samozřejmě nebude chybět kooperace pro čtyři hráče. Spojíte se se svými přáteli a společně se pokusíte dostat pod kontrolu město. „Můžete si přizpůsobit postavu a potom vyrazit do partyzánské války, ať už sami nebo se svými přáteli.“ Zajímavě zní také možnost začít hrát kooperaci a poté přepnout do singleplayeru a pokračovat v příběhu bez dalších hráčů.

Zatím není známo, zda Homefront: The Revolution zahrne i klasický multiplayer.

Homefront: The Revolution by měl vyjít na jaře 2016 pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru předobjednáte v našem obchodě Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama