Horizon Forbidden West nabídne mimořádně propracovaný svět
Forbidden West Novinka Horizon Forbidden West nabídne mimořádně propracovaný svět

Horizon Forbidden West nabídne mimořádně propracovaný svět

Dominik Tománek

Dominik Tománek

17
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Tvůrci z Guerrilla Games ho popsali na blogu.

Reklama

Hra Horizon Zero Dawn je rozpoznatelná nejen svým zajímavým prostředím, ale i důrazem na detail. Kromě působivého vizuálního zpracování se vyznačuje animacemi a drobnými detaily, díky nimž svět působí jako živý. Za zmínku stojí mravenci lezoucí po kmenech stromů nebo kaluže, které se tvoří po dešti. Od jejího vydání ale brzy uplyne neuvěřitelných 5 let, takže je ideální čas na technologický posun. A že se podle vývojářů z Guerrilla Games máme na co těšit.

V nedávném příspěvku na na Playstation Blogu totiž tvůrci přiblížili přístup k tvorbě otevřeného světa. Na hře Horizon Forbidden West pracuje celý tým vývojářů, který se nazývá „Living World Team“. Tato skupina se pak zaměřuje na jediné - ještě detailnější propracování a oživení herního světa. Mluví o tom, že k vytvoření věrohodného zážitku, je potřeba vše ve světě umístit s pořádným rozmyslem. Například se zaměřit na to, aby jednotlivé kmeny vypadaly odlišně a zároveň jejich chování odráželo kulturu a prostředí, ve kterém žijí. Na tom spolupracuje několik oddělení. Od tvůrce questů až po game designery.

Horizon Forbidden West nabídne mimořádně propracovaný svět

Tenakth je například soutěživý kmen zaměřený na boj. Naleznete je při cvičení v jejich osadách, plných mladších lidí, starší členové kmene by totiž byli nedostatečně silnými bojovníky. Jejich základnou je zřícenina ze starého světa, z kterého převzali některá gesta, kterým možná úplně nerozumějí - například zdravení vojenským pozdravem.

Hlavní designér Living Wolrd Teamu, Espen Sogn v textu srovnal i chování postav z Horizon Zero Dawn.

„Tam, kde jste dříve viděli NPC bezcílně stát před kovárnou, se nyní bude aktivně zapojovat do dění kolem sebe: přemisťovat materiály, opírat se o stěny, pít z hrnků, mluvit s přáteli a prostě žít svůj každodenní život. Pohybují se a existují účelně.“

Hra Horizon Forbidden West vyjde 18. února 2022 exkluzivně pro PS4 a PS5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama