Horizon Forbidden West zažilo na Steamu solidní start
Horizon Forbidden West: Burning Shores Novinka Horizon Forbidden West zažilo na Steamu solidní start

Horizon Forbidden West zažilo na Steamu solidní start

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Svého předchůdce ale porazit nedokázalo.

Reklama

Hráči na počítačích se minulý týden dočkali vydání akce Horizon Forbidden West, která byla až dosud exkluzivně k dispozici na konzolích PlayStation 4 a PlayStation 5, kde vyšla v únoru roku 2022. Úvodní čísla ze Steamu prozrazují, že hra dokázala oslovit relativně slušné množství hráčů. Podle známé stránky SteamDB hrálo Horizon v jeden čas lehce přes 40 tisíc hráčů. V porovnání s ostatními dosud vydanými PlayStation exkluzivitami jde o páté nejvyšší číslo.

První čtyři pozice aktuálně drží hry Helldivers 2 (458 tisíc hráčů), God of War (73 tisíc hráčů), Marvel’s Spider-Man Remastered (66 tisíc hráčů) a Horizon Zero Dawn (56 tisíc hráčů). S výjimkou Helldivers 2, které vyšlo souběžně na PC a PlayStation 5, se tedy Horizon Forbidden West může svými čísly poměřovat s ostatními známými tituly od PlayStations Studios, které si v uplynulých měsících našly cestu na PC. Zajímavé je především porovnání obou dílu série Horizon, ze kterého ve sledované statistice na Steamu vyšel jako prozatímní vítěz starší díl.

Je však nutné podotknout, že Horizon Zero Dawn bylo ve své době první tradiční first party hrou od Sony, která zavítala na PC, což hře přineslo extra publicitu. Čerstvě vydané Horizon Forbidden West se navíc musí na počítačích popasovat se silnou konkurencí v podobě akčního RPG Dragon's Dogma 2, které na Steamu aktuálně hraje přes 200 tisíc hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama