Horizon Zero Dawn má dostat předělávku pro PS5
Forbidden West Novinka Horizon Zero Dawn má dostat předělávku pro PS5

Horizon Zero Dawn má dostat předělávku pro PS5

Ondřej Partl

Ondřej Partl

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Také se má chystat online kooperační titul z tohoto světa.

Reklama

Nedávno na naše konzole PlayStation 5 dorazil remake prvního dílu The Last of Us, který nabízel aktualizovaný zážitek doplněný o upravený vizuální kabátec. A jak to vypadá, tak do jisté míry podobnou péči dostane i nepříliš starý Horizon Zero Dawn.

Ten podle zdrojů redakce MP1ST má dostat remake či remaster (zdroje to pro ně neupřesnily) pro aktuální generaci PlayStationu, díky kterému se má vizuálně přiblížit k druhému dílu s podtitulem Forbidden West (lepší osvětlení, nové modely postav, detailnější textury či upravené animace), ale také má dojít na lehké změny v rámci hratelnosti či na dodání rozšířených možností přístupnosti.

Tyto informace následně potvrzuje i redakce Video Games Chronicle, kdy upřesňuje, že se má jednat o remaster, který nabídne nové grafické režimy, dodatečné možnosti přizpůsobení a celkově detailnější vizuál.

Připomenout pak můžeme, že tento první díl vyšel v únoru roku 2017 (na PC dorazil v roce 2020), kdy již dostal aktualizaci, která přidala na PlayStationu 5 možnost hraní v 60 FPS a rozlišení 4K za pomoci checkerboardingu, avšak nativní verze to není.

Aby těch spekulací ale nebylo málo, tak oba plátky se shodují na tom, že má ještě vznikat multiplayerový spin-off z tohoto univerza, jenž by mohl být zaměřený na kooperaci. Není aktuálně jasné, jestli na něm pracuje přímo Guerrilla Games (avšak je to pravděpodobné), ale vyjít by měl na PC a PS5. Ostatně série Horizon měla nabídnout hraní ve více hráčích už v prvním i druhém díle, ale tvůrci se rozhodli tuto funkci nechat pro nějaký budoucí projekt.

No a k tomu všemu ještě Lance Reddick, tedy představitel herního Sylense, začal skrze svůj Twitter naznačovat rozšíření pro Forbidden West, kdy ale příspěvek následně smazal.

Kolem značky Horizon je jednoduše v poslední době opravdu čilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama