Horor Evil Within bude na PC uzamčen na 30fps
The Evil Within Novinka Horor Evil Within bude na PC uzamčen na 30fps

Horor Evil Within bude na PC uzamčen na 30fps

Michal Burian

Michal Burian

142

Pokud by vyšel fanouškovský mod, který by zámek odemkl, tak nastanou kuriózní situace jako u NFS: Rivals. <strong>Aktualizováno o nové detaily</strong>.

Reklama

Aktualizace: Bethesda na oficiálním fóru zveřejnila detaily o PC verzi. Z nich vyplývá, že The Evil Within na PC poběží při 30 snímcích za vteřinu s poměrem stran 2.35:1. 30fps bude i u konzolových verzí, stejně tak 2.35:1.

Nicméně, výrobce dodává, že si budete moci framerate i poměr stran změnit v příkazovém řádku. Pouze to nedoporučuje, protože hra k tomu není přizpůsobena a může docházet k různým problémům.

Původní zpráva

V únoru letošního roku senior producent Jason Bergman přes svůj Twitter potvrdil, že konzolové verze nadcházejícího hororu The Evil Within od tvůrce Resident Evil budou uzamčeny na 30 snímků za sekundu. Tou dobou PC hráči netušili, že je potká to samé.

Se zprávou o uzamčení fps u PC verze přišel známý Cboat, který má často pravdivé informace ze zákulisí her. Tvrdí, že PC verze bude mít zámek na 30 snímků za sekundu, stejně jako konzolové verze.

Senior producent Bethesdy v únoru tvrdil, že uzamčení fps dává smysl v survival hororových hrách. Jednou z příčin může být použití technologie id Tech 5, na které je Evil Within postaveno. Už v minulosti se ukázalo, že jde o problematický engine, s nímž má spousta týmů plné ruce práce. Na enginu běžela first-person střílečka Rage od id Software i letošní Wolfenstein: The New Order od MachineGames. Teď se s ním musí vypořádat vývojáři z Tango Gameworks.

Pokud vám blesklo hlavou, že to nevadí, že stejně na PC vyjde nějaký fanouškovský mod, jenž zámek otevře, tak vás zklamu. U id Tech 5 engine je tohle velmi těžké, výpočty fyziky jsou propojeny se snímkovací frekvencí, což znamená, že animace musí být navrženy speciálně pro požadovanou obnovovací frekvenci. Pakliže by se někdo pokusil navýšit fps, tak by to mělo za následek kuriózní situace jako v Need for Speed: Rivals.

Bethesda zatím mlčí, otázkám o frekvenci snímků za vteřinu u PC verze Evil Within se vyhýbá, nechává odpovědi na pozdější dobu nebo je úplně ignoruje.

Minimální požadavky

• OS: Windows 7/8.1• GPU: GTX 460 nebo ekvivalentní s 1 GB VRAM• CPU: i7 nebo ekvivalentní 4+ core procesor• RAM: 4 GB• HDD: 50 GB

Za upozornění děkujeme uživateli The_Darkness2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama