Hráči kritizují Game Awards za to, že nezařadili Forza Horizon 5 do hlavní kategorie
Forza Horizon 5 Novinka Hráči kritizují Game Awards za to, že nezařadili Forza Horizon 5 do hlavní kategorie

Hráči kritizují Game Awards za to, že nezařadili Forza Horizon 5 do hlavní kategorie

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

35
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Ke kritice se vyjádřil i Geoff Keighley.

Reklama

Méně než měsíc nás dělí od jednoho z největších svátků všech videoherních nadšenců. Udílení cen The Game Awards je naplánované na 9. prosinec a nedávno byly zveřejněny nominace v jednotlivých kategoriích. O cenu v té vůbec nejhlavnější, Hra roku 2021, bude bojovat celkem šest her, a to Deathloop (Arkane Studios/Bethesda), It Takes Two (Hazelight Studios/Electronic Arts), Metroid Dread (Mercury Steam/Nintendo), Psychonauts 2 (Double Fine/Xbox Game Studios), Ratchet & Clank: Rift Apart (Insomniac Games/Sony Interactive Entertainment) a Resident Evil Village (Capcom).

Jenže právě zde nastává problém, kdy spousta hráčů výběr kritizuje, především pak kvůli Forze Horizon 5. Ta sice byla vybrána ve třech kategoriích (Inovace v oblasti přístupnosti, Nejlepší audio design a Nejlepší sportovní hra), ale nebyla zařazena do hlavní kategorie, ačkoliv se v současnosti jedná o nejlépe hodnocenou hru na Metacritic.

A kritikou nešetří ani některá média. Například takový magazín Windows Central a jeho redaktor Jez Corden. Ten upozorňuje na to, že se The Game Awards více přibližuje podobě herních konferencí, jako je například E3. Samotná show se podle něj pro mnohé stala pořadem o herních novinkách a její moderátor a tvůrce Geoff Keighley přitahuje k výdělkům stále více marketingových očí.

Vynechání Forzy Horizon 5, jakožto hlavního kandidáta na Hru roku, označuje za obrovskou chybu. "Forza Horizon 5 možná není filmovou slzopudnou hrou, ale nominaci si nezaslouží o nic méně. Jedná se o hru, která se v současné době těší pozici na vrcholu Metacritic, které průměruje hodnocení stovek různých recenzních webů a youtube kanálů. Jedná se o hru, kterou pravděpodobně v průběhu života uvidí více hráčů než všechny současné nominace dohromady. Proč by měla být Forza Horizon 5 diskreditována za to, že nemá silnou příběhovou kampaň? Celý smysl videoher spočívá v tom, že mohou být něčím víc než filmy. Mohou být interaktivnější," píše Corden v článku.

Nespokojenost ohledně nezařazení Forzy Horizon 5 do hlavní kategorie The Game Awards dávají najevo taktéž hráči na Twitteru. Toho si všiml i samotný Geoff Keighley a upozornil na skutečnost, že se také blíží hlasování o ceně Player's Choice.

O tom, které hry budou nominovány do jednotlivých kategorií rozhoduje mezinárodní porota složená z více než 100 světových médií a influencerů, kteří byli vybráni na základě své historie spojené s hodnocením videoher. O samotném vítězi jednotlivých kategorií rozhoduje jak porota, tak fanoušci a hráči skrze oficiální web The Game Awards. Porotě se při hlasování přisuzuje 90 procentní váhu hlasů, zatímco hráčům pouze 10 procent.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama