Hráči plánují masovou vraždu NPC, aby RPG Dragon's Dogma 2 běželo plynule
Dragon's Dogma 2 Novinka Hráči plánují masovou vraždu NPC, aby RPG Dragon's Dogma 2 běželo plynule

Hráči plánují masovou vraždu NPC, aby RPG Dragon's Dogma 2 běželo plynule

Jan Urbančík

Jan Urbančík

28
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Zoufalé situace si žádají zoufalá řešení.

Reklama

Dnes vyšlo očekávané akční RPG Dragon's Dogma 2, které si od kritiků odneslo velice vysoká hodnocení (z naší recenze 9 z 10), ale na všech platformách se potýká s výrazným problémem v podobě kolísavého frame ratu. Nejhorší jsou v tomhle ohledu obydlené oblasti, kde velké množství NPC způsobuje značnou zátěž pro CPU. Pro takový problém vám nepomůže snížit nastavení detailů či snížit rozlišení (protože takové věci sníží nároky na GPU, nikoli CPU), ale hráči přece jenom přišli na jedno velice originální řešení.

S nápadem přišel jeden uživatel na subredditu Dragon's Dogma, informoval o tom magazín IGN. Princip je v zásadě docela jednoduchý: Zátěž pro CPU způsobuje z velké části množství NPC, takže jejich zabití by procesoru výrazně ulevilo. Autor příspěvku navrhuje vytvoření komunitního seznamu "postradatelných" NPC, která nejsou pro příběh podstatná, a tito nevinní civilisté by tak mohli být obětováni ve prospěch vyššího dobra.

Poněkud zvrácený nápad minimálně teoreticky dává smysl, takže bude docela zajímavé sledovat, zda se k tomuto kroku někteří hráči odhodlají a zda takové řešení přinese kýžené výsledky.

Dragon's Dogma 2 si můžete pořídit na Alza.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama