Hráči pomohli s opravou reálné svatyně na ostrově Tsushima
Ghost of Tsushima Novinka Hráči pomohli s opravou reálné svatyně na ostrově Tsushima

Hráči pomohli s opravou reálné svatyně na ostrově Tsushima

Dominik Tománek

Dominik Tománek

5
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Další úspěšný crowdfunding.

Reklama

Hráči opět jednou dokázali, že se dokáží spojit a pomáhat i ve skutečném světě. Tentokrát se jedná o fanoušky Ghost of Tsushima, kteří ve velkém přispěli na opravu svatyně na ostrově Tsushima v Japonsku.

V září minulého roku ostrov zasáhl tajfun Haishen, který mimo jiné zničil tradiční japonskou bránu torii ve svatyni Watatsumi. Jeden z knězů, Yuichi Hirayama, se rozhodl vyhledat pomoc přes crowfundingovou kampaň s cílem vybrat 5 milionů japonských jenů (více jak jeden milion Kč). Síla fanoušků však zapůsobila a plánovanou částku se podařilo vybrat naprosto bez problému. Konečný výsledek dokonce přečkal očekávání potom, co se vybralo více jak 27 000 000 jenů (přibližně 5,5 milionů Kč).

Opravné práce by měly začít v dubnu a dokončení je plánované na srpen, s ohledem na celosvětovou situaci je ovšem možné, že se celý proces protáhne. Všichni ti, kteří přispěli více jak 10 000 jenů (přibližně 2 000 Kč) budou zaznamenáni na ocelové desce, jež bude součástí rekonstrukce. Zmíněná svatyně se sice v Ghost of Tsushima neobjevuje, ale podle serveru VGC, její twitterový účet přidává příspěvky, kde srovnává hru a skutečnost v zobrazení ostrova.

Ghost of Tsushima si minulý rok v prodejích vedla naprosto skvěle, dokonce se stala nejrychleji prodávaným titulem zcela nové značky pro PlayStation 4..

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama