Hráči si stěžují na frekvenci snímků za sekundu u Assassin’s Creed: Unity
Novinka Hráči si stěžují na frekvenci snímků za sekundu u Assassin’s Creed: Unity

Hráči si stěžují na frekvenci snímků za sekundu u Assassin’s Creed: Unity

Michal Burian

Michal Burian

384

Obě konzole hru nezvládají. Jak je na tom PC verze?

Reklama

Na jednu stranu může být v Assassin’s Creed: Unity až 10 000 NPC postav na jedné scéně, jde o skutečný dav, kterým se Ubisoft chlubí. Výrobce tvrdí, že jejich hra je lidnatější, dynamičtější a realističtější. Na tu druhou to ale vypadá, že konzole jednoduše nestíhají. Unity se začalo prodávat dnes v Severní Americe a na internetu se objevují negativní reakce hráčů, kteří jsou naštváni a stěžují si na mizernou frekvenci snímků za sekundu.

Frame-rate má podle jejich slov masivní poklesy na konzoli PlayStation 4, kdy se ani neblíží 30fps, místo toho je na hranici 20fps a dokonce klesá. Stejné problémy hlásí jiný hráč u Xbox One. Hra podle nich trpí i viditelným doskakováním textur.

„Chtěl bych varovat všechny před koupí. Dostal jsem hru společně s Xbox One a běží neustále pod 30 snímků za sekundu. Doporučil bych počkat a koupit hru až bude opravena. Takhle je to prakticky nehratelné,“ stěžuje si thewouldbeking na Redditu.

A jak je na tom PC verze? EzioCroft na NeoGAF fóru tvrdí, že ze začátku měl skutečný strach. Ve svém počítači má procesor i7 2600k a grafickou kartu GeForce GTX 780. Když hru poprvé spustil, měl velké propady frekvence snímků za sekundu, které sahaly až k 20fps. Po nainstalování nových ovladačů grafické karty se Unity rozběhlo a drží si 45 až 60fps s FXAA a ostatním nastavením na maximum. Stabilních 60fps dosáhl pouze při rozlišení 720p. U toho dodává, že v takovém rozlišení je hra dost rozmazaná a přichází o svou krásu. Když zakázal PCSS Shadows, tak se dostal na 50-60fps.

Nicméně, na PC i konzolích je kvalita frame-rate ovlivněna denní dobou a také další faktory, jako je počet postav na obrazovce apod. Hráči se shodují, že optimalizace je na všech verzích na mizerné úrovni. Zároveň se jim ale líbí zpracování Paříže. Město je velmi živé, rozsáhlé a krásné.

Nezbývá než doufat, že Ubisoft problémy opraví a vylepší Assassin’s Creed Unity, které u nás vychází ve čtvrtek. Recenze se objeví dnes večer, naší si budete moci přečíst později. Hru jsme nedostali včas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama