Hrozí uzamčení obsahu na jeden PSN účet?
Gran Turismo 5 Novinka Hrozí uzamčení obsahu na jeden PSN účet?

Hrozí uzamčení obsahu na jeden PSN účet?

Michal Burian

Michal Burian

8

Nový dodatečný obsah do závodního simulátoru Gran Turismo 5 můžete hrát pouze na účtu PSN, na němž jste si DLC koupili. Prý to hrozí i dalším hrám.

Reklama

"Včera vydané DLC je vázáno na PSN účet, který byl použit na nákup DLC. Není možné DLC použít na jiném účtu, než na kterém byl balíček zakoupen. Proto prosíme, abyste se ujistili, že nakupujete DLC s účtu, na němž hrajete Gran Turismo 5," dočteme se na oficiálních stránkách hry.

Je zajímavé, že předchozí Stealth a Chrome DLC (byly v Collector's a Signature edicích) toto omezení nemají a mohou se používat na všech účtech na dané konzoli.

S problémy už se setkalo několik hráčů, kteří se ihned obrátili na Twitter vývojáře Kazunori Yamauchi. Ten jim odpověděl, že není jednoduché vyřešit problémy, aby se DLC nevázalo na jeden účet.

"Nejlepší by bylo, kdyby byla možnost změnit oprávnění k využívání DLC pro více účtů. Nic takového ale v nastavení PSN není."

Problémy sahají mnohem dál – nová ochrana proti Gamesharing?

Problémy se neobjevují pouze u Gran Turisma 5, mohou se objevit i u dalších her. Proslýchá se, že společnost Sony zavedla novou ochranu proti Gamesharing, která brání tomu, aby někdo na PSN koupil hru/DLC a následně poskytl koupený obsah dalším 4 lidem. Jde o hodně velký problém na PS3 a dlouhou dobu o jedinou formu "nelegálního užití softwaru" na této konzoli.

Pro české hráče to neznamená takový problém, mnohem hůř jsou na tom Slováci, kteří nemají PlayStation Store, a tak musejí mít účet v jiné zemi, přes který nakupují. Pokud si DLC koupí na druhý účet a GT5 hrají přes slovenský, tak mají bohužel smůlu, dodatečný obsah si nezahrají.

"Jsem ze Slovenska a chtěl jsem hrát GT5 s DLC. Na Slovensku ale není PSN Store, takže si nemohu DLC stáhnout. To je naprosto stupidní od Sony a Polyphony Digital. Teď jsem totálně naštvaný," stěžuje si slovenský hráč pod přezdívkou Nujin na GTPlanet.

"Není to jen o Polyphony Digital. Když jsem volal na zákaznickou podporu Sony, bylo mi řečeno, že se to může stát u všech DLC na PSN. Pokud na jedné konzoli hrajete 3 a máte tři účty, budete si muset DLC koupit 3x. Jediný způsob jak vyřešit takové věci, je vyjádřit svůj názor Sony. Existuje mnoho dalších možnosti, ale oni zvolili právě tuhle. Pokud jste nespokojeni, dejte jim vědět, protože oni pracují pro nás zákazníky," dodal návštěvník stránek GTPlanet pod přezdívkou High On Speed.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama