Hry do kapsy #1
Blogy čtenářů Článek Hry do kapsy #1

Hry do kapsy #1

Anonymní

Anonymní

Takže po vydání akruálních her a jejich brzy následovaných recenzí, po vymačkání témat všeho druhu přichází na řadu nízkorozpočtový článek o hrách,…

Reklama

 

Takže po vydání akruálních her a jejich brzy následovaných recenzí, po vymačkání témat všeho druhu přichází na řadu nízkorozpočtový článek o hrách, které si schováte do přenosného kamaráda kamkoli, aby si přitom váš HDD ničeho nevšiml.

Těchto her je tu nepočítaně, a mi si teď probereme ty nejzáživnější hříčky, které by vám neměli v letadle, kanceláři nebo v autě (tedy pokud nejste dobrovolní řidiči) chybět.

I’m off, and you?

Nejdříve bych rád začal s hrami, které nevyžadují připojení k internetu. Což je většina NTB her. V druhém díle si ale ukážeme pár Internetových výtvorů, které jsou na zahnání nudy tou pravou medicínou.

 

 

 

 

 

Tato Plošinovka je současným hitem, a jako každá taková, je na prvních deset minut v uzavřených prostorách naprostým hitem. Avšak pokud chcete u Naštvaných ptáků vydržet aspoň půl hodiny, tak si nezapomeňte přibalit svou trpělivost.

  • V prvních vteřinách se tedy dostaneme do silného příběhu války sebevražedných ptáků a zelených prasat. Nutno podotknou, že ačkoliv je hra ve směs mírumilovná, a nakonec nejde o žádný masakr, osobně bych dal omezení 9+ z důvodu vybuchujících ptáčků, které později způsobují i monokly prasátkům. Každopádně se dostaneme do konfliktu mezi dvěma frakcemi (chcete-li, mezi drůbežím a vepřovým), které bojují o vajíčka zcizená prasaty ptákům.
  • Tolik k příběhu… Hratelnost je na tom ale lépe a dohání všechny nedostatky. V hře obsahující 231 map, se utkáte s nepřáteli dobře schovanými za překážkami. Hra se ovládá klasicky myší, přičemž téměř u všech ptáků můžete, po vystřelení z praku pomocí levým tlačítkem myši, aktivovat speciální vlastnosti. Každý pták dělá něco jiného a má jiný účinek jak na nepřítele, tak na překážky. Samotné překážky pak dolaďují celou obtížnost.

 

 

 

    Trocha Ornitologie

    -tento červený pták má možnost letět oproti ostatním ptákům velice rychle, a je dost odolný.

    -tento sebevrah je velice prospěšný při průniku dřevěnými překážkami. Jeho speciální vlastnost mu dovoluje, po stisknutí myši, letět v daném směru daleko rychleji.

    -Jeho specialitou je výbuch. A to zase prostřednictvím myši. Dovoluje pak řízený odpal.

    -Jeho jméno je jeho poslání. V podstatě je prospěšný jen při dobře načasovaném odpalu. Zkrátka poté, co zmáčknete tlačítko myši, vypustí tento pták vajíčko (bombu). Po mích zkušenostech musím ale říct, že je až překvapivě neúčinný.

    - Tento ptáček je tak nenápadný, že v jeho maličkosti se skrývá ohromná síla. Při výstřelu, a zmáčknutí tlačítka, se pták rozprskne na tři stejné ptáky. Výborně rozbíjí sklo.

     

    Hodnocení: 9,4/10

    Hra je to tedy opravdu návyková, a buďte si jistí, že jestli ji nedohrajete ihned, rádi se k ní vrátíte po návratu domů.

     

    +Ovladatelnost

    +Grafické zpracování pro Windows a Mac

    +Výborný Soundtrack

    +Originalita

    +HW nenáročnost

     

    -Levely jsou někdy těžší, než se na nižší inteligence sluší

     

     

     

    Na řadu přichází souboj mezi zelení a chodícími mrtvolami. Boj se přesněji odehrává mezi jedním farmářem, který využívá rostliny odrážení vln Zombií od svého domu. Princip závisí na jednoduchém sázení rostlin do pole před domem tak, aby co nejefektivněji zabraňovaly Zombíkům vstupu do domu. Každý druh Zombíka se chová na poli jinak, a naopak každá rostlina se chová jinak k zombiím. Je proto tedy důležité si rozmyslet postavení všech rostlin.

       

       

       

       

      • Samotná hratelnost je sice jednoduchá, ale smysl strategie je velice propracovaný.  Máte zde ze začátku pouze slunečnici, která produkuje sluníčka. Ty nám později slouží k uvolnění dalších zbraní (rostlin). Jedná se v celku o zjednodušený ekvivalent každé plošinové strategie.
      • Hru lze později pomocí internetu upgradovat o nové levely a vybavení. I tak ale v základu nabízí také 26 druhů Zombií a 48 druhů Květin.

       

      Vegetariánské zombie

      Zombie jsou všemožně vybavené, i přesto, že mají k dispozici jen trosky domů svích předešlích obětí. Vybavují se dveřmi jako štít, kužely a kýble jako helmy. Později na vás můžou zútočit třeba atletické zombie vybavené tyčemi, nebo si sednou rovnou za volant sekačky na trávu. Podrobnější seznam ve videu.

      Vraždící zelenina

      Co se týče vaší zeleninky, ta je velice vybavená. Ze začátku se sice dostanete jen k pár co dokáže střílet jakousi zelenou hmotu.

      Později se ale dočkáte i různých polo-válečných květin. Nebo těch více dvavějších masožravých. Druhů máme tedy 48. Pochpitelně k vyššímu levelu rostlin přichází i větší cena (tedy ve sluníčkách). Pak ale i déle vydrží. V tomto videu si opět můžete osvěžit seznam všech zelených zabijáků.

       

       

      Hodnocení: 9/10

      Výborná zábava s rozumnou obtížností. Menším mínusem je nutnost myši, která se k Notebooku ale snadno připojí.

       

      +Dlouhá kampaň

      +Velké množství nepřátel

      +Originalita

      +HW nenáročnost

       

      -Nutnost myši pro lepší hratelnost

       

       

       

       

      Upřímně doufám, že tu není nikdo, kdo by se s touto legendou nesetkal. A pokud máte pochyby tak ano, Mario patří mezi výše uvedené bojovky. A to hlavně z důvodu, že odpovídá všem standardům her na cesty ->

        1. Nenáročnost na HW
        2. Ovládání velice jednoduché
        3. Spousty levelů (Světů)
        4. Delší herní doba

         

         

         

         

        • Ačkoliv, možná nás bude později mrzet nepřítomnost DLC doplňků. Ale i tak si hru užijete plných 8 hodin hraní. Jak už jsem zmiňoval. Tato hra je v nenáročnosti téměř na vrcholu, a tak není problém si jí přetáhnout i do nejmenších netbooků.
        • Hra se odehrává v tiché prostředí plné nepřátelských houbiček a želv. Ty vás nemají rádi, a tak vás vždycky oberou o vaše zdraví. Je přirozená nutnost se jim vyhnout nebo je zašlápnout. Máte tedy haldy práce se dostat přes všechny nepřátele a přitom ještě nasbírat všechny body.Jako doprava mezi světy vám bude tradičně sloužit zelené potrubí. Ale pozor, občas bývají prolezlé masožravými rostlinkami.
        • K hratelnosti není co dodat. Veliká výhoda je ovládání šipkami. Možná vás zmate, že skákat můžete pouze Shiftem, a ne šipkou nahoru, což trošku uráží mou představu o klasické skákačce.

        Hodnocení: 8.9/10

        Nic tak přístupného a tak zábavného, jako je SM Forever neseženete. Možná vás, nezkušené, potrápí ovládání, ale chce to zvyk.

        +Herní doba

        +Vše při starém

        +Ovládání šipkami

        +Mnoho druhů houbiček

        +Není nutnost myši

         

        -Pořád je hluboko pod konkurencí

        -Nelze zmenšit hrací okno

         

         

         

        Takže příště...

        Což by bylo asi vše k tématu. Příště si řekneme něco o hrách závisících na Internetovém připojení.

         

        Snad jste se pobavili, a něco přiučili.

        Na závěr jsem si dovolil přibalit i několik naučných videí. Enjoy

        Mírová Dohoda - Angry Birds

        Zobie Song - Plants vs. Zombies

        Super Mario z kostek (MineCraft)

         

        Reklama
        Reklama

        Uživatelský článek

        Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

        Komentáře

        Nejsi přihlášený(á)

        Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

        Rychlé přihlášení přes:

        Google Seznam Discord Discord
        Reklama
        Reklama