Novinka Hry s nejlepší grafikou podle Digital Foundry

Hry s nejlepší grafikou podle Digital Foundry

Jan Urbančík

Jan Urbančík

12
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Jaké tituly letos oslnily vizuálním zpracováním?

Reklama

Vyhlášení nejlepších her roku na The Game Awards už je za námi, ale svůj žebříček si rozhodla udělat také redakce Digital Foundry. Samozřejmě ne tak ledajaký, jakožto techničtí experti se zaměřili na grafickou stránku a podle ní vybrali ty nejlepší hry roku 2021.

John Linneman a Alex Battaglia zvolili svou top 3, nezapomněli však také na spoustu her, které se do žebříčku nedostaly, ale zmínku si rozhodně zaslouží. Byla tak řeč například o nápaditém indie titulu Kena: Bridge of Spirits, jenž svou stylizací a animaceni uhranul spoustu hráčů po celém světě. Dále byl zmíněn Resident Evil Village, jenž nabídl realistickou grafiku v různorodých prostředích díky RE Enginu, který redakce Digital Foundry obzvlášť chválí. The Ascent je další indie hra, kterou redaktoři ocenili, tentokrát za skvěle zpracované kyberpunkové prostředí. Metroid Dread zase za to, že vývojáři dokázali vytvořit skvěle vypadající hru, kterou rozjede i tak málo výkonné zařízení jako Switch na stabilních 60 FPS. U Deathloopu si Digital Foundry chválí stylizaci dotaženou k dokonalosti a skvělé využití ray tracingu. Jedno z největších překvapení roku v podobě Guardians of the Galaxy zase nabízí skvěle vypadající postavy a unikátní, opravdu husté prostředí. Metro Exodus sice není nová hra, ale letos vyšla její Enhanced Edition na nové konzole, která předvedla masivní grafické vylepšení a výborný ray tracing. Poslední hrou mimo žebříček pak byla Forza Horizon 5, která, stejně jako její předchůdce, nabízí nádhernou relastickou grafiku.

Ale teď už ke třem nejlepším. Na třetím místě se umístila PS5 exkluzivita Returnal od finského studia Housemarque. Linneman a Battaglia si pochvalují prostředí, jež neztrácí na kvalitě, přestože je částečně náhodně generované, a také neuvěřitelné množství částic, které hra využívá. To vše titul dokáže při 60 FPS. Nutno říct, že v nativním rozlišení 1080p, ale na 4K se následně upscaluje a podle Digital Foundry to zrovna u této hry vůbec nevadí, protože i na 4K televizi vypadá skvěle.

Druhé místo putuje k relativně neznámé hře Lego Builder's Journey. Ta nabízí nejen skvělé využití ray tracingu, ale také naprosto věrně vypadající kousky Lega, které se chovají jako ty skutečné. Redaktoři hru chválí také za to, že každá lokace je trochu jiná, ale zachovává si stejnou kvalitu, a fakt, že tento titul dokázalo stvořit malé indie studio.

Celkovým vítězem se stal Ratchet & Clank: Rift Apart od studia Insomniac Games, což není žádné překvapení. Hra, která nejenže vypadá jako animovaný film, ale dokonce ještě lépe než některé takové filmy. Vývojářům se povedlo vytvořit skvěle vypadající prostředí i postavy a do toho zakomponovat prakticky okamžité střídání světů díky rychlému SSD. Hra dokáže běžet v 60 FPS i s ray tracingem, ale módů nabízí hned několik, což si redaktoři také velmi pochvalují. Kromě klasické režimu kvality (30 FPS) a výkonu (60 FPS) je tu totiž také speciální mód se 40 FPS na displeji s refresh ratem 120 Hz. Ratchet & Clank: Rift Apart je první velká hra, která takovou možnost nabízí.

A co na žebříček říkáte vy, která hra vás letos nejvíc uchvátila svou grafikou?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama