Hry Total War: Rome 2 a Metro: Last Light vyjdou na SteamOS
Metro: Last Light Novinka Hry Total War: Rome 2 a Metro: Last Light vyjdou na SteamOS

Hry Total War: Rome 2 a Metro: Last Light vyjdou na SteamOS

Michal Burian

Michal Burian

5

Obě hry budou podporovat SteamOS i Steam Controller.

Reklama

Valve dokázalo za krátký čas pro svůj plánovaný SteamOS, respektive Steam Machines, získat dvě oblíbené hry, které vyšly v letošním roce. Jde o strategii Total War: Rome 2 od Creative Assembly a post-apokalyptickou akci Metro: Last Light od 4A Games.

Manažerka z Creative Assembly k oznámení řekla, že vždy chtěli značku Total War nabídnout hráčům na více platformách. Do dnešního dne to ale nebylo možné, protože na konzole se jednoduše tahle série nehodí. Minulý měsíc si ale vyzkoušeli nové produkty od Valve a osahali si SteamOS. Z toho byli nadšeni a dohodli se na spolupráci. Už se těší, až nám ukážou Rome 2 hratelné na gamepadu Steamu.

"Rome II vyjde začátkem příštího roku pro Linux s plnou podporou Steam Controller a Big Picture. Podpora gamepadu bude přidaná, jakmile dostaneme dev kit od Valve."

Metro: Last Light to má o něco jednoduší. Linux verze již vyšla, a tak 4A Games musejí zapracovat akorát na podpoře SteamOS a Steam Controller. Nové Metro bude dokonce součástí prototypu Steam Machines, které Valve pošle vybraným členům komunity. Těch by mělo být 300.

Valve pochopitelně spolupracuje i s dalšími partnery, kteří nabídnou své hry na SteamOS, včetně závodů Project Cars. Brzy se tak jistě dočkáme dalších oznámení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama