Hry z GOGu bude možné hrát i na mobilech
Novinka Hry z GOGu bude možné hrát i na mobilech

Hry z GOGu bude možné hrát i na mobilech

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Cloudovému hraní otevírá cestu spolupráce s Amazonem.

Reklama

Vedoucí představitelé digitálního obchodu GOG, který spadá pod polskou společnost CD Projekt, oznámili partnerství s Amazonem a jeho streamovací službou Luna. Hlavním benefitem nově uzavřené spolupráce je sdílená knihovna. V praxi to znamená, že si předplatitelé služby Amazon Luna budou moci bez dalších investic skrze cloud zahrát jakoukoli hru z vlastní knihovny na GOGu včetně známých AAA titulů jako Cyberpunk 2077 nebo Zaklínač 3.

Zároveň to znamená, že jakýkoli titul dostupný na GOGu bude možné aktivně hrát skrze cloud také na mobilech, tabletech a chytrých televizích. Amazon pro tyto účely dokonce vydal vlastní gamepad. Sdílená knihovna ale bude fungovat také obráceně, takže se tituly dostupné v rámci Amazon Luna po spárování účtů zároveň objeví ve vaší knihovně na GOGu.

Je však nutné podotknout, že Amazon Luna v současnosti není k dispozici v České republice ani na Slovensku. Amazon svou službu zatím nabídl pouze v USA, Kanadě, Velké Británii, Německu, Francii, Itálii a Španělsku. Další země ale mají v budoucnu přibýt. Amazon Luna je ve zmíněných zemích součástí předplatného Amazon Prime, které se na poli zábavního obsahu primárně zaměřuje na filmy a seriály.

Hry z GOGu bude možné hrát i na mobilech
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama