HTC a Valve odhalují nový headset pro virtuální realitu
Novinka HTC a Valve odhalují nový headset pro virtuální realitu

HTC a Valve odhalují nový headset pro virtuální realitu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

35

Ještě před nadcházející GDC jsme se dozvěděli, že společnosti Valve a HTC spolupracují na tvorbě nového VR headsetu s názvem Vive.

Reklama

Nedávno jsme vás informali, že na GDC, která začíná už za dva dny, má být mimo jiné odhalený nový hardware pro virtuálný realitu, který má na svědomí Valve. Ještě před GDC jsme se však o tomto hardwaru dozvěděli první detaily.

Seznamte se s Vive, VR headsetem, na němž dělá nejen Valve, ale také společnost HTC. Nepůjde však o obyčejné brýle pro virtuální realitu, protože součástí Vive je také pár dosud neodhalených ergonomických ovladačů (jeden do každé ruky), které hráčům umožní manipulaci s objekty ve virtuálním světě. Pozice každého ovladače je snímána, což prý vývojářům umožní simulovat velkou šíři různých interakcí a aktivit.

Snímána má být také pozice hlavy a s pomocí páru jakýchsi SteamVR základních stanic dokonce i pohyb celého těla v prostoru 15 x 15 stop. Díky tomu by mělo být možné vstát a přímo se pohybovat ve virtuálním prostoru, a to bez pocitu nevolnosti nebo únavy při dlouhodobém nošení headsetu.

Pokud jde o technické specifikace, obnovovací frekvence je 90 snímků za sekundu a rozlišení pro každé oko je 1200x1080 pixelů. Headset má za cíl pokrýt zorné pole ve všech směrech.

A datum vydání? Verze pro vývojáře má být k mání už v průběhu jara, verze pro koncové uživatele do konce roku, což nejspíš znamená listopad nebo prosinec. O ceně zatím nevíme nic, zato ale víme o prvních partnerech z řad vývojářů her. Jsou to CloudHead Games, Dovetail Games a Fireproof Games. Další budou zaručeně přibývat, koneckonců by to určitě chtělo nějaká zvučnější jména, a už brzy by se měly na Steamu objevit první tituly, které využijí výhody Vive.

Trailer zveřejněný spolu s oznámením však neřekne nic, takže na nějakou praktickou ukázku nebo design veškerého příslušenství v čele s ovladači si zřejmě budeme muset počkat na GDC. A na závěr jedna věc. HTC obsahuje 3 písmena. GDC obsahuje 3 písmena a začíná 3. března, tedy 3. 3. Trailer Vive má stopáž 1:11 a 1 + 1 + 1 = 3. Half-Life 3 confirmed! Však určitě víte, jak to chodí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama