HTC Vive bude stát 799 dolarů, tedy více než 19 tisíc korun
Novinka HTC Vive bude stát 799 dolarů, tedy více než 19 tisíc korun

HTC Vive bude stát 799 dolarů, tedy více než 19 tisíc korun

Martin Cvrček

Martin Cvrček

50

VR headset od HTC a Valve je tudíž o 200 dolarů dražší než Oculus Rift. <strong>Aktualizováno</strong> o fotografie finální verze a oznamovací video.

Reklama

Update: Informace jsou nyní oficiální a kromě nich dorazily i fotografie verze headsetu pro koncové zákazníky a krátké video. Obojí najdete jako součást původní novinky.

Od 29. února 16:00 našeho času si budete moci HTC Vive předobjednat.

Původní zpráva (16:22): Server UploadVR upozornil na předčasný únik informací o ceně HTC Vive, headsetu pro virtuální realitu, na kterém spolupracuje studio Valve s HTC. Už delší dobu víme, že Vive má být ze všech aktuálně oznámených VR headsetů suverénně nejdražší. A nyní víme, o kolik.

HTC Vive nakonec bude stát 799 amerických dolarů, což je v přepočtu necelých 20 tisíc korun. Pokud nastane obvyklá situace 1 dolar = 1 euro, jako že nejspíš nastane, cena pro náš trh bude samozřejmě ještě o několik tisíc korun vyšší.

Jeho největší konkurent, Oculus Rift, stojí 599 dolarů (v přepočtu zhruba 15 tisíc korun). HTC Vive je tudíž o 200 dolarů vyšší. Ačkoliv je Vive díky této ceně nepopiratelný luxus, leckdo určitě čekal, že cenový rozdíl bude ještě větší, takže z jistého úhlu pohledu nemusí být cena tak děsivá.

HTC Vive se začne prodávat začátkem dubna a v balení bude kromě samotného headsetu i dvojice SteamVR ovladačů a dvě stanice Lighthouse pro snímání vašeho pohybu v místnosti. Po určitou dobu mají být součástí HTC Vive i hry Fantastic Contraption a Job Simulator.

Na Mobile World Congressu v Barceloně, kde došlo k odhalení ceny, bylo také potvrzeno, že headset zahrne interní mikrofon a integrovanou podporu Bluetooth. To znamená, že při hraní s nasazeným headsetem bude možné zároveň telefonovat prostřednictvím vašeho smartphonu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama