Humble Bundle 4
Blogy čtenářů Článek Humble Bundle 4

Humble Bundle 4

Nedávno jsem tu mluvil o charitativní stránce 'Humble Bundle'... Teď začal v pořadí již čtvrtý Humble Bundle. Jaké hry jsou pro nás připraveny…

Reklama

Nedávno jsem tu mluvil o charitativní stránce 'Humble Bundle'... Teď začal v pořadí již čtvrtý Humble Bundle. Jaké hry jsou pro nás připraveny tentokrát?

Již počtvrté

Minule jsem tu mluvil o tom, že na 'Humble Bundle' si můžete koupit balíček zajímavých her za cenu, kterou si určíte vy sami. Ani tentokrát to není jinak. V balíčku je pět her, které jsou povětšinou 2D side scrolling skákačkami nebo mlátičkami a vy je všechny můžete mít už za $0.01 ... Pokud navíc zaplatíte $5.35 nebo více, dostanete dvě hry navíc. Samozřejmě si opět můžete rozvrhnout, kolik z vaší platby připadne vývojářům, kolik charitě a kolik zprostředkovateli 'Humble Bundle'. K hrám navíc dostanete i Steam klíč, díky kterému si je budete moci přidat do svého Steam účtu.

 

Základní hry

Her, které dostanete pokud zaplatíte méně než $5.35 je pět. Pokusím se tu stručně popsat každou z nich.

 

Shank: Shank je asi největší hrou v balíčku. Jedná se o 1.7 GB velkou side scrolling hack 'N slash mlátičku, kde vaším cílem je prostě zmlátit každého, kdo se vám postaví do cesty. Hrajete za Shanka a co se příběhu týče, zezačátku jde o to, že se vydáváte po stopě Butchera, který vám ukradl a zabil přítelkyni. Příběh ale stejně není to, co je u hry důležité. Důležitější je bojový systém, který je velmi povedený. Shank je skutečný Rambo, takže střílení ve vzduchu, lezení po zdech a různé podobné parádičky mu nedělají žádný problém. Na vaše nepřátele je připraven skutečně rozsáhlý arzenál. Zezačátku dostanete do výbavy dýku, motorovou pilu a dvě pistole. Časem můžete najít další zbraně a měnit je podle situlace. Někdy také narazíte například na rotační kulomet, který vám průchod úrovní na chvíli zjednodužší. Běžné nepřátele drtíte několika ranami, přičemž k boji celkem slouží asi 8 kláves, ale bez problému se dá hrát pouze s jednou. Můžete po bojišti skákat a využívat různé akrobatické útoky, ale stejně tak můžete chodit po zemi a sekat nepřátele motorovkou. Občas vám zkříží cestu nějaký boss, kteří jsou poměrně rozliční a u každého musíte přijít na taktiku, jak ho porazit. Pokud by se vám nedařilo, hra vám poskytne typ. Grafika je silně stylizovaná, hra se odehrává z největší části na poušti, která se tváří poměrně reálně, za to postavy jsou komixové. Zvuky hru dobře dokreslují. K ovládání se musí použít celkem dost kláves, ale pokud si nastavíte klávesy chytře, budete to stíhat dobře. Hra mi při zapnutí napsala, že herní zážitek je lepší s gamepadem, ale můj Genius mi hra nějak nechtěla vzít, takže jsem hrál na klávesnici. Jako třešničku na dortu vám hra nabízí multiplayer dvou lidí na jednom počítači, pokud budete mít klávesnici a alespoň jeden ovladač. Jedná se o oddychovku, kde zabijete každého, koho potkáte, pokud po hře nebude chtít nic víc, hru si užijete.

 

 

Super Meat Boy: Další hra, o které budeme mluvit se jmenuje Super Meat Boy a také už ji recenzoval Indian. Jedná se o takovou trochu logickou skákačku, kde převezmete roli jakési kostky z masa, která za sebou zanechává krvavou stopu a poskakuje po mapě. Vaším úkolem v každé úrovni je dostat se za vaší růžovou přítelkyní bez toho, aby vás rozsekala nějaká cirkulárka. Tím odemykáte nové postavy a úrovně. Celé je to okořeněno stylovou grafikou a skutečně velmi povedeným hudebním pozadím.

 

 

NightSky: V NightSky budete ovládat černou kouli. Ta se vždy musí dostat na konec mapy. Pohybovat se však může pouze doprava a doleva, takže budete muset využít různých odrazů a jiných věcí k dokončení úrovně. Občas máte k dispozici nějaký ten powerup, jako dočasné zrychlení a některé úrovně vám dají skutečně zabrat. Grafika je zajímavá, taková velmi abstraktní, nicméně povedená. Pomalá až relaxační hudba hře také prospívá.

 

 

Bit.trip Runner: V této hře ovládáte černého človíčka, který stále běží dopředu... Nemůžete ho zastavit, ani změnit směr, jediné co můžete je to, že kdykoliv, když zmáčknete mezerník, on vyskočí. Tudíž celá hra je o správném načasování a stisknutí mezerníku když je potřeba. Zdá se vám to jako brnkačka? Některé úrovně jsou skutečně komplikované a mnohokrát se budete muset vracet na začátek. Hudba je udělána tak, že tón zahraje vždy, když něco přeskočíte a když seberete power up, hudební schéma se změní na rychlejší. Zajímavý nápad. Grafika ke hře také sedí velmi dobře.

 

 

Jamestown: Poslední hrou je Jamestown. Jedná se o takový ten druh hry, kdy z horního pohledu ovládáte stíhačku, můžete měnit její vodorovnou pozici a střílet. Jsem si jistý, že každý něco takového již hrál. Ač hra není zrovna nejoriginálnější, zabaví. Navíc se dá hrát až ve čtyrech lidech.

 

 

Hry navíc

Bohužel jsem tentokrát nemohl dát více než oněch 5 dolarů. Člověk si řekne, že je to až směšné, ale bohužel jsem po nákupu dárků už proste neměl peníze ani na tohle, takže časem doplatím, abych si ještě další dvě hry zkusím, zatím vám jen řeknu, o co v nich jde.

 

Gratuitous Space Battles: Pochopil jsem to tak, že v této hře si od základu až do detailů vybudujete vlastní flotilu vesmírných lodí a následně svedete bitvu s nepřátelskou flotilou. Nastavit by se měli dát detailně skutečně všechny důležitosti - od zbraní až po pohon.

 

Cave Story+: Side-scrollová skákací střílečka na styl Metroidu nebo Castlevanie s jednoduchou grafikou. Jedná se vlastně o remake Cave Story s novými herními módy a pár dalšími změnami.

 

Závěrem

Doufám, že jsem vás navnadil, pokud si chcete hry koupit, jděte na www.humblebundle.com a zaplaťte, kolik chcete. Vzhledem k tomu, že se blíží vánoce je to i tip na dárek, pokud máte nějaké kamarády hráče - na 'Humble Bundle' můžete koupit i Gift Key.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama