HW náročná hra Control vyšla na Nintendu Switch
Control Novinka HW náročná hra Control vyšla na Nintendu Switch

HW náročná hra Control vyšla na Nintendu Switch

Jan Urbančík

Jan Urbančík

12
Platformy Nintendo Switch Switch

Umožnila to cloudová technologie.

Reklama

Akční hra Control od studia Remedy vyšla poprvé loni v srpnu na aktuální generaci konzolí a na PC exkluzivně pro Epic Games Store. Letos v srpnu pak vyšla také na Steamu v tzv. Ultimátní edici, v níž jsou obsaženy i obě příběhová DLC. Velmi nečekaně však nyní vývojáři přišli se zprávou, že tato verze hry je nyní dostupná také na konzoli Nintendo Switch.

Asi se ptáte, jak je to možné. Přece jenom grafika Controlu je na velmi dobré úrovni a hardwarově slabší konzole jako Switch by hru asi těžko zvládla rozběhnout. Odpověď je však relativně jednoduchá, jedná se o cloudovou verzi. Hra se vám tedy bude do konzole streamovat. Stačí si stáhnout launcher, který vám dovolí zahrát si prvních 10 minut zdarma a poté musíte za hru zaplatit klasickou cenu. Podporované jsou všechny módy Switche. Můžete tak hrát na televizi, v handheld anebo tabletop režimu.

Nejde o úplně první hru, která vyšla na Switchi v cloudové verzi, rozhodně to však není nic běžného. Vyšly tak sice hry jako Resident Evil 7 nebo Assassin's Creed Odyssey, ale pouze v Japonsku. Uvidíme, jestli se stanou cloudové verze na Switch běžnější záležitostí. Možná to bude do budoucna způsob, jak dostat na slabší zařízení hry původně určené pro výkonné konzole či PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama