HW nároky a přesný čas vydání Alan Wake 2
Alan Wake 2 Novinka HW nároky a přesný čas vydání Alan Wake 2

HW nároky a přesný čas vydání Alan Wake 2

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Remedy odhalilo důležité informace.

Reklama

Přesně týden nás dělí od vydání očekávaného survival hororu Alan Wake 2 a vývojáři z Remedy se dnes konečně podělili o poměrně zásadní informace.

Začneme tím, co bude zajímat úplně všechny hráče. Už nějakou dobu víme, že hra vyjde 27. října, ale nyní Remedy oznámilo přesné časy pro jednotlivá pásma. Dozvěděli jsme se tak, že pro to naše středoevropské dorazí hra 27. října v 6:00 ráno. Na časy v jiných pásmech se můžete podívat níže.

Zdroj: Remedy
Zdroj: Remedy

Kromě toho tu pak máme tabulku, která bude zajímat především PC hráče, obsahuje totiž HW požadavky. Co se týče těch minimálních, které míří na nízké nastavení, rozlišení 1080p (se zapnutým DLSS/FSR na režim Quality, takže interně 720p) a 30 FPS, budete potřebovat alespoň grafickou kartu GeForce RTX 2060 od Nvidie nebo Radeon RX 6600 od AMD. Jako procesor je doporučen poměrně starý kousek Intel Core i5-7600K (pro vyšší nastavení má stačit Ryzen 7 3700X), engine Northlight se už v minulosti ukázal jako poměrně nenáročný na CPU. Co se týče RAM, mělo by stačit 16 GB (a to dokonce pro všechny presety), a požadováno je 90 GB místa na disku. Remedy zmiňuje pouze SSD, takže HDD zřejmě ani nebude podporováno.

Když budete chtít hru vymaxovat, tedy vysoké nastavení, 4K a 60 FPS (ale bez ray tracingu), budete potřebovat grafiku RTX 4070 nebo RX 7800 XT s tím, že ale musíte mít zapnutý upscaling na režim Performance (v tomto případě tedy upscale z 1080p).

Zdroj: Remedy
Zdroj: Remedy

Pokud ray tracing budete chtít, tak byste měli vlastnit alespoň RTX 3070 nebo RX 6800 XT, u nichž pro střední detaily, low ray tracing a rozlišení 1080p Remedy slibuje 30 FPS. Opět je ale potřeba mít zapnutý upscaling (konkrétně Quality, takže interně 720p).

Jestli chcete ten nejlepší zážitek ve 4K (ale Performance režim upscalingu, takže interně 1080p) při vysokých detailech a zapnutém path tracingu s nejvyšším nastavením v 60 FPS, potřebovat budete grafickou kartu RTX 4080.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama