HW nároky hry Starfield – SSD bude nutností
Starfield Novinka HW nároky hry Starfield – SSD bude nutností

HW nároky hry Starfield – SSD bude nutností

Jan Urbančík

Jan Urbančík

9
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Bez rychlého disku si nejspíš vůbec nezahrajete.

Reklama

Včera jsme se dočkali nového traileru a následně podrobného představení vesmírného RPG Starfield od Bethesdy. A protože už se hra skutečně blíží, objevily se na Steamu systémové požadavky.

Co se týče těch minimálních, budete potřebovat alespoň procesor Ryzen 5 2600X nebo Intel Core i7-6800K, dále 16 GB RAM a grafickou kartu o výkonu AMD Radeon RX 5700 nebo Nvidia GeForce GTX 1070 Ti.

Pro splnění doporučených nároků potřebujete procesor AMD Ryzen 5 3600X nebo Intel Core i5-10600K, opět 16 GB RAM a grafickou kartu AMD Radeon RX 6800 XT nebo Nvidia GeForce RTX 2080. Jaké rozlišení a frame-rate máme při takové sestavě očekávat, to bohužel tabulka nezmiňuje.

Zdroj: Steam
Zdroj: Steam

Zdaleka nejzajímavější informací je ale fakt, že u velikosti souborů se píše nejenom to, že si hra uzme poměrně velký kus úložiště v podobě 125 GB, ale především fakt, že je doslova vyžadováno SSD, a to i na minimální požadavky. Samozřejmě zatím nevíme, jestli se na HDD hra vůbec nespustí, ale určitě tam slovo "required" není pro nic za nic.

V posledních letech jsme si zvykli, že je SSD vždy minimálně doporučeno, nicméně tohle je snad první titul, pro které je vyloženě nutností. Je to však poměrně logické, neboť jde o titul určený čistě pro aktuální generaci konzolí, které už mohou z rychlého disku těžit, a hry se tak pomalu začínají optimalizovat pouze na ně.

Starfield vyjde 6. září na PC a Xbox Series X|S. Hru si můžete předobjednat zde, v den vydání bude k dispozici ve službě Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama