HW test ovladače Nimbus+
Nimbus Článek HW test ovladače Nimbus+

HW test ovladače Nimbus+

Martin Zavřel

Martin Zavřel

1
Platformy Apple iOS

Kvalitní ovladač pro hraní na Apple platformách.

Reklama

S nástupem všemožného streamování her i "remote play" funkcí je na místě začít zvažovat, jakým způsobem chcete hraní na svých mobilech nebo tabletech fyzicky ovládat. I když vám řada her či streamovacích aplikací nabídne "virtuální ovladač" přímo v obrazovce s hrou, ten se pocitově ani po stránce přesnosti samozřejmě nikdy nemůže vyrovnat fyzickému ovladači. Jestliže ke streamování využíváte platformu Apple (iPhone, iPad nebo Apple TV), pak by pro vás jednou z nejlepších voleb měl být ovladač Nimbus+, který dále vylepšuje hráčský komfort oproti jeho oblíbenému předchůdci, nazvaném prostě Nimbus.

  • Připojení: Lightning
  • Výška: 11 cm, šířka: 15 cm, hloubka: 6,33 cm
  • Hmotnost: 243 g
  • Bezdrátové připojení s oficiální licencí Apple
  • Funguje s tisíci her na zařízeních Apple
  • Vylepšené chování se všemi zařízeními Apple včetně iPhonu, iPadu, iPodu, Apple TV a Macu
  • Zabudovaná dobíjecí baterie s výdrží až 50 hodin na jedno nabití a nabíjením Lightning kabelem
  • Nimbus+ má držák na snadné připevnění iPhonu
  • Klikací L3/R3 joysticky
  • Samostatná navigační tlačítka
  • Cena: 79,99 EUR (Steelseries)

Kvalitní zpracování

Jako dlouholetý multiplatformní hráč mám zkušenosti snad se všemi druhy ovladačů, od pákových joysticků Atari pravěku přes Control Pady pro Segu nebo Wiimote až po moderní klasiky Microsoftu nebo Sony. Jsem tedy relativně náročný na kvalitu provedení ovladače, ať už se jedná o tvar, materiál, tlačítka nebo vlastnosti typu výdrž baterie. Ze všech těchto pohledů mne Nimbus+ velmi příjemně překvapil. Jeho inspirace především u ovladačů Xboxu je zřejmá (nejen čtveřicí tlačítek A, B, X a Y), ale zároveň je tvarem i designem dostatečně "svůj", abyste se je vedle sebe nespletli. Nejvýraznějším vizuálním rozdílem je na první pohled ukazatel nabití ovladače v podobě čtyř světelných čar uprostřed ovladače.

Ovladač je také parádně bytelný a díky své solidní váze dobře sedne do dospělé ruky. Analogové páčky kladou dostatečný odpor na to, aby se člověk nemusel být jejich uvolnění po pár měsících hraní. Mimochodem, páčky jsou nově klikatelné (oproti předchozímu modelu ovladače Nimbus), takže nabízejí ovládací prvky navíc. Spouště jsou vybaveny tzv. "Hall Effect" funkcí, která díky magnetickým senzorům zajišťuje ještě lepší odezvu. Asi největší strach jsem měl z nástavce pro uchycení telefonu, který je součástí balení ovladače. Na první pohled tenhle kousek plastu nevzbuzuje příliš důvěry, ale dojem se začne měnit, jakmile vysunete jeho kovové kolejnice a během následného hraní s relativně těžkým iPhone XS mi zcela bez problému pevně držel (je tam určitá záměrná pružnost samozřejmě).

Bohaté využití

Ovladač je samozřejmě v první řadě určen pro hraní iOS her, přičemž kompatibilní je s tisíci her na zařízeních Apple. Přesto si ale musíte dávat dobrý pozor na to, které konkrétní hry hardwarový ovladač podporují - zdaleka to nejsou všechny. Já jsem ovladač hodně ocenil například u oblíbených závodů Real Racing 3, nicméně sami výrobci ovladače jej doporučují např. pro tituly, jako jsou Sneaky Sasquatch, Butter Royale a Crossy Road Castle. Ovladač jsem testoval jak vleže s připevněným mobilem, tak v klasickém gaučovém posedu u Apple TV. V obou případech se nařízení navzájem velmi snadno našla a propojila.

Na rovinu se ale přiznám, že mobilní hry nejsou tak docela můj šálek kávy, takže jsem byl mnohem zvědavější na fungování ovladače při hraní těch "velkých" her z mého PC a konzolí. Jako první jsem tedy vyzkoušel streamování her z PC přes kombinaci GeForce Experience v počítači a Moonlight aplikaci v mobilu. Než jsem se nadál, běhal jsem po Věži v Destiny na svém mobilu a díky Nimbus+ ovladači jsem se cítil, jako kdybych hrál běžným způsobem u svého PC. Tohle je třeba jedna z her, kde virtuální ovladač je opravdu skoro k ničemu, s ohledem na vysoké tempo a preciznost pohybu i akce. Stejně příjemnou zkušenost jsem následně udělal také s funkcí Remote Play na Xboxu, kde jsem hry z konzole streamoval přes oficiální aplikaci do svého mobilu.

Ovladač Nimbus+ je možné zakoupit na webu SteelSeries.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama