HW Test: QcK Prism Cloth 3XL - hráčovo bojiště
Článek HW Test: QcK Prism Cloth 3XL - hráčovo bojiště

HW Test: QcK Prism Cloth 3XL - hráčovo bojiště

Martin Zavřel

Martin Zavřel

Platformy Windows PC

Podložka pod myš pro náročné.

Reklama

Podložka pod myš bývá v dnešní době docela podceňovaná součást hráčského vybavení, kromě jiného s ohledem na to, jak dobře některé moderní myši fungují téměř na jakémkoliv povrchu. Pokud ovšem patříte mezi náročnější uživatele - ať už po technické (spolehlivost a hlavně přesnost vašeho ovládání) nebo estetické (vzhled vaší herní plochy) stránce, neměli byste tuto součást herního PC stanoviště ignorovat. SteelSeries podložky pod myš již v roce 2019 bodovaly jako nejpopulárnější mezi hráči (dle progamerského serveru Prosettings.net) a ta, na kterou se podíváme dnes, patří k těm nejvyšším modelům z této řady.

  • Barva: Černá
  • Materiál: Látka, mikrovlákno, silikonová guma na spodku
  • RGB podsvícení: Ano, 2 zóny, nastavitelné
  • Rozměry: 1220 x 590 x 4 mm (dostupné i další velikosti)
  • Cena: 2800 Kč (SteelSeries)

Citelný rozdíl

Proč vlastně chtít podložku pod myš? Tak třeba v mém případě hraje roli skutečnost, že povrch mého pracovního stolu není z ideálního materiálu a senzory některých myší s ním mají docela problém. Jako typický PC hráč ze staré školy jsem to dlouhé roky řešil všelijakými menšími podložkami s rádoby stylovými obrázky, ale čím jsem starší, tím víc jsme dával přednost jednoduché černé eleganci. Když můj zrak padl na extra velkou podložku od SteelSeries, která nabízela doslova pokrytí celého povrchu mého pracovního stolu, řekl jsem si, že by to mohla být příjemná změna na pohled i po stránce celkové pohodlnosti (myš na tak velké ploše zkrátka nemůže sklouznout stranou z podložky).

Hned po prvních minutách jednoduché instalace (podložku vybalíte z krabice, rozprostřete a připojíte do USB slotu) mi bylo jasné, že jsem udělal skvělou volbu. Látka z mikrovlákna působí jemným a příjemným dojmem na dotek, přičemž jí silikonová guma na spodku podložky dodává pocit určité měkkosti a hloubky (zároveň dokonale brání jakémukoliv klouzání podložky po povrchu stolu). Podložka je samozřejmě snadno omyvatelná. Fakt, že pokrývá prakticky celou plochu stolu, znamená příjemnou oporu nejen pro moji dlaň, ale také pro celé ruce nebo dokonce lokty, jestliže se u stolu předkloním. Pro někoho, kdo u počítače kvůli své práci i koníčkům tráví tolik času jako já, jde o velký skok v pohodlí. Vlastně bych se to nebál přirovnat i k takovým věcem, jako je samotný stůl nebo židle.

Stylové provedení

Ačkoliv nepatřím k těm, kdo by RGB podsvícení vyloženě vyhledávali, už několikrát mne produkty SteelSeries příjemně překvapily kvalitou jejich provedení. Ani tato podložka není výjimkou (ačkoliv rozhodně stojí za zmínku, že si můžete koupit také citelně levnější variantu bez tohoto podsvícení). Zatímco minulé generace Prism podložek měly světlo zabudované v pevném rámečku, tentokrát je podsvícený pruh elastický stejně jako zbytek podložky a mnohem snadněji tak splývá s celou podložkou na pohled i na dotek. Jeho standartní duhové střídání barev je příjemné samo o sobě (kromě toho že vypadá stylově, tak vám třeba ve tmě vám pomáhá udržet si přehled o předmětech na stole).

Nicméně plný potenciál RGB samozřejmě odhalí až nastavení ve SteelSeries aplikaci, kde můžete ladit nejen intenzitu či barvy podsvícení, ale také zapnout funkce jako indikace zdraví ve hře, notifikace Discordu nebo pulzování barev do rytmu hudby. Nechybí samozřejmě ani možnost synchronizovat nastavení RGB s vašimi ostatními SteelSeries zařízeními. Ve výsledku jde tedy o doplněk herní stanice, který nejen že naplnil moje potřeby a očekávání, ale příjemně "měkkým" dojmem z materiálu i stylovým funkčním nasvícením je ještě o kus překonal. Dle testů výrobce senzorů do myší materiál podložky dokonale funguje pro myši optické i laserové, při nízkém i vysokém nastavení DPI. Z uživatelských recenzí je nicméně patrné, že pokud máte v domácnosti kočku, je velká šance, že si podložku také zamiluje a bude se vám na ní často usazovat.

Podložku si můžete objednat přímo u výrobce SteelSeries, ale je snadno k sehnání i v českých obchodech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama