Immortals Fenyx Rising vzešlo ze série Assassin's Creed
Novinka Immortals Fenyx Rising vzešlo ze série Assassin's Creed

Immortals Fenyx Rising vzešlo ze série Assassin's Creed

Ondřej Partl

Ondřej Partl

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

První jiskrou byla chyba v Assassin's Creed Odyssey.

Reklama

Pro mnohé může být připravovaný titul od Ubisoftu se jménem Immortals Fenyx Rising pravděpodobně tou nejočekávanější hrou od této společnosti za dlouhou dobu, jelikož přinese zcela novou IP v pestrobarevné grafice a v nepříliš vážném podání.

Na titulu pracuje pobočka Ubisoftu v kanadském Québecu, která mimo jiné dělala i na sérii Assassin's Creed, přesněji na dílech s podtitulem Syndicate a Odyssey. A právě práce na Assassin's Creed Odyssey odstartovaly myšlenku na tento jejich nově připravovaný titul, kdy prvotní impuls přišel díky bugu:

"Ve chvíli, kdy jste se plavili na triéře, došlo k chybě, díky níž jste místo lidské posádky měli posádku kyklopů. Věděli jsme, že to pro Odyssey bylo špatně, ale také to vyvolalo myšlenku o tom, že by ve skutečnosti bylo docela cool, kdybychom mohli prolomit historická pouta a vrhnout se kompletně do mytologie." - říká vedoucí projektu Scott Phillips.

Samozřejmě za řeckými bohy jsme se mohli podívat v rozšíření The Fate of Atlantis pro Odyssey, ale autoři jednoduše chtěli hlubší ponor do této mytologie a vytvořit unikátní zážitek, který nebude držen okovy zajeté série:

"S řeckou mytologii jsme sice už operovali, ale pořád to bylo v mezích značky (Assassin's Creed), kdy samotný svět AC byl v popředí. U Immortals Fenyx Rising to ale bylo naopak: Chtěli jsme řeckou mytologii plně využít." - prozradil spoluvedoucí projektu Julien Galloudec.

Jinými slovy chtěl tým zužitkovat své předchozí zkušenosti s otevřenými světy, jaké měl Syndicate či Odyssey, kdy ale zároveň došlo na přidání různých nových elementů, jako jsou třeba prvky komedie či hádanky.

"To, co jsme se dozvěděli z tvorby Odyssey byl fakt, že nás opravdu bavilo dělat vtipné a veselé typy příběhů. Tohle jsme vzali, kdy v Odyssey humor jen tak spíše prosvítal, a přenesli jsme to do Fenyx Rising, kdy ale místo toho, abychom udělali pár vtipných dílčích příběhů, jsme z celého vyprávění udělali komedii." - pronesl vedoucí filmového týmu Michelle Plourde.

Nicméně Assassin's Creed samozřejmě není jedinou inspirací pro Immortals. Jak už jste totiž pravděpodobně z dostupných marketingových materiálů odhadli, jedním z velkých vlivů byla taktéž The Legend of Zelda: Breath of the Wild, která má minimálně podobný přístup k exploraci a designu hádanek:

"Když jsme zahájili vývoj, podívali jsme se na mnoho dalších her a samozřejmě jsme se podívali na Breath of the Wild, protože struktura byla velmi blízká tomu, co jsme chtěli. To se tedy v Immortals obtisklo do struktury a způsobu budování úrovní, ale také jsme se podívali na hry jako jsou oba díly série Portal, World of Goo, Angry Birds... no jednoduše jsme zkoumali mnoho, mnoho různých titulů, abychom viděli, jak používají jednotlivé herní složky, jak využívají design a jak vytváří flow levelu, kde hráč ihned pochopí, co se po něm chce, a přitom musí zároveň přemýšlet o možných řešení." - řekl Galloudec.

Ačkoliv tedy tvůrci prozkoumali mnoho různých her, tak to neznamená, že od nich přímo opisovali, ba dokonce se museli občas obrnit proti jednotlivým vlivům, jelikož tým chtěl, aby jedním ze základních pilířů Immortals byly hádanky, kdy toto rozhodnutí bylo několikrát zpochybňováno, jelikož celek s puzzly neměl příliš velké zkušenosti. Vývojáři proto věnovali velkou porci času na vytváření různých variant, kdy ne všechny fungovaly. Ve hře pak naleznete nějakých 60 hádankových trezorů/kobek/vaultů, ale celkově bylo vytvořeno něco málo přes 100 prototypů s několika iteracemi.

Také není vyloučeno, že se v budoucnosti dočkáme dalších dílů, které by prozkoumávaly jiné možné světy a mytologie. Ostatně už připravované DLC nabídne lokaci založenou na čínské mytologii. To ovšem přirozeně záleží na tom, jak bude hra přijata.

Immortals Fenyx Rising dorazí 3. prosince na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Google Stadia a Nintendo Switch.

Předobjednávku lze vytvořit v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama