Indiana Jones se vrátí v roce 2019
Novinka Indiana Jones se vrátí v roce 2019

Indiana Jones se vrátí v roce 2019

Martin Cvrček

Martin Cvrček

24

Legendárního archeologa opět ztvární Harrison Ford a režie se znovu ujme Steven Spielberg. Mohla by film následovat i nová hra?

Reklama

Když společnost Disney v roce 2013 koupila LucasFilm, aby mohla převzít otěže nad značkou Star Wars, od Paramountu zároveň odkoupila značku Indiana Jones. Od té doby se Disney a LucasFilm soustředili jen a pouze na Star Wars a chudák Indy byl u ledu.

Sem tam se o něm šuškalo, především v souvislosti se spekulacemi o rebootu, v němž by Harrisona Forda vystřídal jiný, samozřejmě mladý herec. Potvrzení toho, že se na dalším filmu opravdu pracuje a nejde jen o možný výhled do budoucna, ale ne a ne přijít. Až dodnes.

Pátý film s legendárním archeologem se konečně stává skutečností. Zatím nemá žádný podtitul, ale jeho premiéra je stanovená na 19. července 2019 a dobrá zpráva je, že se vrací jak Steven Spielberg v režisérské sesli, tak Harrison Ford, který opět ztvární doktora Jonese. Když se vrátil ke Star Wars, proč by se nemohl vrátit i k biči a klobouku.

Možná si říkáte, co dělá filmová novinka na herním webu. Už několikrát jsme prohlásili, že když mají filmové záležitosti co do činění s hrami, byť jen hypoteticky, tak o nich informujeme. A tohle by mohl být ten případ.

Indiana Jones se koneckonců několikrát objevil jako protagonista počítačových a konzolových her. Ano, dnes je na herní scéně zastíněn mladou generací v podobě Lary Croft a Nathana Drakea, ale v minulosti jsme se přeci jen dočkali několika zajímavých her s doktorem Jonesem.

Po herním ztvárnění filmů dorazila dnes už legendární adventura Fate of Atlantis (1992), následovaná solidními akčními adventurami Infernal Machine (1999) a Emperor's Tomb (2003). Tto prapodivné ztvárnění Prahy, kterému jsem se věnoval ve starším článku, si ale mohli odpustit.

V plánu byla i akční adventura pro PS3 a Xbox 360, která měla fungovat mimo jiné jako výkladní skříň fyzikálního enginu Euphoria, který můžete znát třeba z GTA IV. Bohužel došlo ke zrušení projektu a místo něj v roce 2009 dorazila rozporuplně přijatá hra Staff of Kings pro Wii, PS2, PSP a Nintendo DS. Indyho dosavadní kariéru na herní scéně pak uzavřela dvojice povedených Lego her s podtituly The Original Adventures (2008) a The Adventure Continues (2009).

S novým filmem se samozřejmě značně zvyšuje šance, že dříve či později vznikne i nějaký herní Indiana Jones. Zatím jde však jen o spekulaci a Disney ani LucasFilm plány na návrat Indyho do světa her neoznámili. Je ale dost možné, že by s Indym zacházeli stejně jako se Star Wars, tedy že by dali práva jediné herní společnosti. Značka Star Wars spadla do chřtánu EA, tak uvidíme, v čích rukou skončí Indiana Jones. Pokud vůbec někde skončí.

Mezitím doufejme, že se pan Spielberg tentokrát vykašle na mimozemšťany a že se bude držet co nejdál od ledniček a atomových hřibů. Často šlo ale o nápady George Lucase, který na pátem filmu spolupracovat nebude. A pokud netušíte, o čem je řeč, tak tady je malá připomínka toho, co jsme viděli v roce 2008, kdy jsme Indyho na plátnech kin viděli naposled.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama