Inovované menu v TES V: Skyrim
Skyrim Novinka Inovované menu v TES V: Skyrim

Inovované menu v TES V: Skyrim

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Bethesda se poučila ze svých chyb a snaží se trochu zpříjemnit a zjednodušit všechny možné nabídky a tabulky pro jejich chystané dílo. Co o tom zatím víme?

Reklama

Tak rozsáhlá RPG hra jako The Elder Scrolls pochopitelně potřebuje tunu všelijakých nabídek a kontextových menu pro inventář, rozdělování zkušeností nebo přehled všech questů. V minulých hrách od Bethesdy tyhle věci někdy působily těžkopádným dojmem, a s tím by teď měl být konec.

Zatímco nás v Oblivionu otevření systémového menu odkázalo na poslední navštívenou stránku, Skyrim nabídne čtyři možnosti v jakémsi kruhovém menu. Když klikneme na možnost vpravo, otevře se klasický inventář, ale s tím rozdílem, že každý předmět je v trojrozměrném provedení a hráč má možnost jakoukoliv z nich všemožně otáčet nebo přibližovat, a to do nejmenších detailů. Položka na levé straně menu pak otevírá přehled všech magických předmětů i kouzel, včetně popisů vysvětlujících jak mohou působit.

Pokud vyberete dolní možnost, otevře se vám mapa celého světa, taktéž ve 3D provedení, takže není problém si zblízka prohlédnout různé vrcholky hor, rozsáhlé pláně nebo údolí. Nechybí ani možnosti pro umístění waypointů a správu ikon pro jednotlivé questy. No a nakonec horní položka, která slouží k astrologii. Ta bude i tentokrát hrát poměrně významnou roli a podle dostupných informací půjde o něco podobného co v Oblivionu, takže na nebi budou hrát nejvýznamnější roli znamení Mág, Válečník a Zloděj, podle nichž si budete moci rozdělit všech 18 dovedností.

Ačkoliv nám staré principy ohledně všech nabídek nevadily, tohle zní docela zajímavě, hlavně tedy provedení inventáře a mapy. The Elder Scrolls V: Skyrim vychází 11. listopadu letošního roku pro PC, Xbox 360 a PS3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama