Insider Gaming: Sony chystá nový PlayStation handheld
Novinka Insider Gaming: Sony chystá nový PlayStation handheld

Insider Gaming: Sony chystá nový PlayStation handheld

Jan Urbančík

Jan Urbančík

13
Platformy PlayStation PlayStation 5

Nepůjde však o nástupce Vity, má používat funkci Remote Play.

Reklama

Není to tak dávno, co jsme psali o údajném PlayStationu 5 Pro, a nyní je tady další zpráva, se kterou opět přišel magazín Insider Gaming, respektive Tom Henderson.

Sony podle jeho zdrojů chystá nový handheld s kódovým označením Q Lite. Nepůjde však o klasickou "přenosnou konzoli", jako bylo například PSP či PS Vita. Fungovat má totiž pomocí funkce Remote Play, jež do zařízení streamuje hry z PlayStatonu 5, který tak budete pro hraní potřebovat, stejně jako neustálé připojení k internetu.

Zařízení má údajně vypadat podobně jako ovladač DualSense, ale uprostřed bude 8palcový LCD displej. Jistotou bude podpora adaptivních triggerů a haptické odezvy. Chybět samozřejmě nemají ani funkce, jaké byste od takového zařízení očekávali, tedy nastavení hlasitosti či audio jack.

Handheld má být podle Hendersona součástí jakési druhé fáze PS5, která souvisí nejenom s novými hrami, ale právě také s hardwarem. Sony chystá bezdrátová sluchátka s označením Project Nomad, bezdrátový headset Project Voyager a tři herní zařízení. Jako první má dorazit nová verze PS5 s odnímatelnou mechanikou, která bude fungovat jako revize stávajícího modelu a vyjde nejspíš ještě letos. Po ní pak prý přijde na trh právě handheld Q Lite a jako poslední má vyjít PlayStation 5 Pro, jenž podle Hendersona míří na konec roku 2024.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama