Instruktážní video připravuje na Gwent: The Witcher Card Game
Gwent: The Witcher Card Game Novinka Instruktážní video připravuje na Gwent: The Witcher Card Game

Instruktážní video připravuje na Gwent: The Witcher Card Game

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Karetní hra ze světa Zaklínače opouští na PC fázi otevřené bety už zítra.

Reklama

Pokud jde o Zaklínače, poslední dny na sebe strhává pozornost zejména Thronebreaker: The Witcher Tales. Zapomínat bychom ale neměli ani na sesterskou karetní hru Gwent: The Witcher Card Game. Ta je sice již dlouho hratelná v rámci otevřené bety, ale až zítra vychází plná verze v návaznosti na konec iniciativy Homecoming. Alespoň na PC, na konzolích PS4 a Xbox One vyjde finální Gwent (a Thronebreaker) 4. prosince. V každém případě bude i nadále k dostání jako free-to-play titul.

Při příležitosti blížícího se ostrého startu tvůrci formou nového videa připomínají, o čem Gwent je. Uvidíte tedy sestřih bitev nebo ukázku výměny karet na začátku zápasu a mezi koly. Nechybí ani letmá prezentace odměn při postupu po úrovních, in-game obchod nejen se soudky s kartami (nyní rozdělenými i podle frakce) nebo obrazovka sestavování karetního balíčku. V něm musí být alespoň 25 karet a zároveň nesmí být překročena souhrnná proviantní hodnota karet tvořících vaši armádu. Samozřejmostí je připomenutí základních pravidel, zahrnujících výhru pod podmínkou vítězství ve dvou kolech zápasu ze tří nebo třeba skutečnost, že v různých bojových linií mohou mít některé karty odlišný dopad.

Ve videu lze rovněž spatřit novou vizuální stránku Gwentu. Kromě lehce odlišného vyobrazení samotných karet jde hlavně o herní plochu plně ve 3D, stejně jako o trojrozměrné velitele, kteří mohou bitvu ozvláštnit specifickými schopnostmi. V jádru by tedy mělo jít stále o Gwent, jen počítejte s tím, že bude od zítřka vypadat o poznání odlišně, karty budou značně přepracované a celkově hru potká celá řada větších či menších změn. Dosavadní testování nenasvědčuje tomu, že by tak radikální proměna měla nutně na hru špatný dopad, ale o tom, jak se změny provedené v rámci iniciativy Homecoming naplno projeví, se budeme moci naplno přesvědčit až po vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama