Internetem koluje video údajného "Slim" modelu konzole PlayStation 5
Novinka Internetem koluje video údajného "Slim" modelu konzole PlayStation 5

Internetem koluje video údajného "Slim" modelu konzole PlayStation 5

Jan Urbančík

Jan Urbančík

8
Platformy PlayStation PlayStation 5

O něco štíhlejší, ale stále s mechanikou.

Reklama

Aktualizace (0:10):

Tom Henderson v novém článku potvrdil, že záběry souhlasí s tím, co o revizi slyšel (byť zatím nedokázal ověřit záběry jako takové). Mechanika zřejmě skutečně bude odnímatelná, nejspíš tím způsobem, že se odstraní celý pravý spodní plát a nahradí plátem bez mechaniky. Henderson zároveň dodává, že by se konzole neměla jmenovat Slim, pravděpodobně půjde o plnohodnotnou náhradu původního modelu. Jde zkrátka o klasickou revizi, která umožní Sony snížit náklady na výrobu celého zařízení.

Původní článek:

Už je to skoro rok, co důvěryhodný insider Tom Henderson poprvé zmínil novou verzi PlayStationu 5. A teď není řeč o Pro modelu, o kterém promluvil teprve nedávno, ale spíš lehké revizi stávající konzole, jež nepřinese žádný výkon navíc, jen mírný redesign. Celou dobu se však o novém modelu mluvilo jako o konzoli s odnímatelnou mechanikou, čímž měla chtít Sony sjednotit verzi konzole s mechanikou i bez ní s tím, že půjde i samostatně dokoupit, připojí se jednoduše přes USB. Nyní se však na internet dostaly materiály, které značí něco trochu jiného.

Jako první se ven dostala fotka, zveřejnil ji na Twitteru bývalý redaktor magazínu VGC Andrew Marmo. O několik hodin později se objevilo video, jež sdílel uživatel s přezdívkou BwE. Fotka i video zachycují ten samý model, který sice silně připomíná ten stávající, ale konzole je trochu užší a více prohnutá, přičemž pláty na obou stranách jsou rozdělené.

Podle Marma má nést model označení CFI-2016. To by skutečně značilo větší redesign, protože původní model je označen jako CFI-1000 (druhé dvoučíslí značí pouze cílový region a nehraje roli v technických aspektech), následné revize pak CFI-1100 a CFI-1200. Šlo by navíc o následování trendu z minulé generace, kdy jsme se rovněž dočkali nejprve dvou revizí a následně Slim modelu s číslovkou 2000. Zda však nový model PS5 skutečně ponese označení Slim, nebo zkrátka nahradí ten dosavadní a bude mít stejný název, to zatím není jasné.

Stejně tak nevíme, co se stalo s verzí s odnímatelnou mechanikou, o níž mluvil Henderson, protože konzole na obrázku i videu stále integrovanou mechaniku má. Měl Henderson nepřesné údaje a Sony udělá revizi obou stávajících modelů, jen bude možnost dokoupit mechaniku, nebo výše uvedené materiály nejsou skutečné? Na odpovědi si musíme počkat, ale snad už ne dlouho. Podle spekulací (i samotného Hendersona) by měl nový model na trh dorazit už v září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama